Jump to content

A gdyby tak ...

Recommended Posts

Od kilku dni chodzi za mną i nie daje mi spokoju wymiana flaków w piecu. Nie wiem co zrobić bo ilekroć odpędzam te złe myśli to wracają ze zdwojoną siłą. Mój mózg usilnie stara się wcisnąć mi jakieś podejrzane wytłumaczenia typu że z obecnych części zrobię dobry komputer synowi i dlatego warto kupić nowe (sprytnie mnie podpuszcza nie ?) :tongue: No generalnie dumałem i dumałem i wydumałem takie coś. Może jak to przeleję na "papier" to zły duch odejdzie ? Co myślicie o takich częściach ? 

A sio zły duchu !

W sumie temat jest rozwojowy bo i tak najwcześniej kasę naskładam na początek przyszłego roku :)

O kurczę taka karta graficzna! Fiufiufiu... Ona jest świetna, ale bardzo droga. Jeśli masz kasę bierz. Ja biorę sobie tańszą alternatywę- GeForce 660.

Lepiej abyś wziął sobie Intel CORE i5 (najnowszej generacji) . Potencjału i7 i tak nie wykorzystasz i bierze ona sporo prądu. :)

Jeśli chodzi o pobór prądu to zależy od modelu ale to są naprawdę niuanse raczej bym sie tym nie sugerował przy wyborze procesorów, a jeśli już to karty graficznej. 4770K to procesor na pare lat snoork ma racje potencjału nie wykorzystasz, polecam ci tańszą wersję 3770K nie wiele odstaję od tego potwora a cena niższa :P Jeśli chodzi o grafikę pamiętaj żeby zawsze sugerować się szybkością rdzenia(sam sie na tym przejechałem) robią chwyt na dużą ilość pamięci a wsadzają jakiś zszajsowany procesor :), grafika jest oczywiście ok mówię tak na przyszłość bo piszesz ze dopiero za rok składasz także dużo się może jeszcze zmienić, co do RAMu też poczekaj bo w 2014 planowane wejście DDR4.

Edited by Allen