Andre Woz Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Witam.Chciałbym zachęcić brać stalkerską do przyjrzenia się tej grze, szczególnie tym którzy lubią naprawdę trudne wyzwania. Kierujesz grupką zwykłych (losowo dobranych) cywilów, którzy w ruinach, otoczonych walczącymi stronami, muszą przeżyć.Gra podzielona jest na cykle "noc" i "dzień", w ciągu dnia nie wolno wyjść na zewnątrz (bo zginiesz od kuli snajpera) więc zajmujesz się szeroko pojętym "socjalem" oraz wytwarzaniem użytecznych rzeczy a nocą udajesz się wybraną postacią na "szaber",od tego co uda ci się zdobyć zależy przeżycie grupy. Nie będę pisał recenzji, bo tych jest wiele w necie, od siebie tyko dodam, że dawno żadna gra nie wciągnęła mnie tak mocno w swoją (w sumie bardzo prostą) fabułę. Bardzo wysoki poziom trudności i różne dylematy moralne, przy ponurej grafice tworzą niesamowity klimat.Bardzo gorąco polecam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Bardzo ciekawa gra, lubię takie gry polegające na przetrwaniu. Plus w górę za informację :) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre Woz Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Witam.Jeśli ktoś miałby poważne problemy z przetrwaniem w tej grze, to pod linkiem: http://this-war-of-mine.wikia.com/wiki/Game_Guides,_Tips,_and_Tricks można znaleźć bardzo dużo użytecznych informacji i porad.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schturm Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Jeszcze lepiej by było gdyby dali ją do downloadu jako freeware. Ech, marzenia... Miałem dawno temu chrapkę na takie gry. Teraz mi przeszło, pewnie z niemożności posiadania jakiejkolwiek (z wyjątkiem stalkera i fallouta, bo te gry są wszędzie i trudno ich nie mieć). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawisza Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 (edytowane) Bardzo osobliwa gra jak na obecne warunki. Jeżeli temat był, przegapiłem stosy tematów, trudno. Prosta gra, klimat mroczny i wymagający wyobraźni. Takie klasyczne 2d platformowe, jako laik w nazewnictwie być może mylę się. Pochłania, łatwo wczuć się w czas i miejsce i bohatera, który ma raczej proste zadanie. Przetrwać a być może pomóc, jakąkolwiek drogę obierze. Edytowane 17 Lipca 2021 przez Zawisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi