pacjent1972 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Od pewnego czasu zaczęło mi dokuczać nie przyjemne syczenie w głośnikach lub słuchawkach podczas uruchomiania podstawek Stalkera. Wcześniej mi to nie przeszkadzało ale teraz zaczyna zastanawiać i denerwować coraz mocniej.Syczy tylko na ekranach powitalnych/menu podstawek bez względu na załadowanego moda czy bez niego. Potem znika gdy już załaduje się gra.Próbowałem zmieniać ustawienia Realteka, opcje dźwięku podstawek. Syczenie nie ustępuje.Proszę o radę i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zakłócenia są spowodowane przenikaniem sygnału (w tym wypadku tzw. szumów) przez układy filtrujące karty dźwiękowej. Obawiam się że jeśli nie pomoże reinstalacja sterowników to przyjdzie Stasiu Ci z tym żyć dalej... Sprawdź jeszcze czy izolacja przewodów jest cała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Tak, sprawdzałem przewody już wcześniej bo natknąłem się na podobny temat w necie. Reinstalowałem stery jak najbardziej. Czyli np. zakup karty dźwiękowej by pomógł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Aby wyeliminować możliwość wysłużonych (lub słabych poprostu) układów karty trzeba by najpierw sprawdzić ją na innym kompie - wtedy dopiero będziesz miał pewność że "wina" leży właśnie po stronie karty dźwiękowej. Czy to aż tak przeszkadza aby zmieniać kartę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 To mój komp: https://stalkerteam.pl/topic/7232-komp-pacjenta/Co mogę zrobić by zniwelować do zera to syczenie. Nie sądzę by po roku i 5 miesiącach karta była wysłużona. To nowy praktycznie nowy komp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Nie umiem na to pytanie odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi