ArNie Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Takie coś, co mi od dłuższego czasu po głowie chodziło. Nic specjalnego (uważam nawet, że trochę słabe). "Wędrujemy samotnie po spękanej ziemi Czujemy nieskończoną pustkę A gdy dochodzimy do źródła rzeki Nasze życzenia nie spełniają się Lecz gdy poczujemy zew z serca Oświetli nas promień nadziei Niebo stanie się czyste A cień przeszłości odejdzie Wierząc w naszą własną siłę Odzyskamy spokój ducha W rzekach znów popłynie woda A natura znów stanie się piękna Marzenia do których dążyliśmy Staną się rzeczywistością Przestaniemy szukać szczęścia To ono przyjdzie do nas." Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Route 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Może " nieskończona pustka "? Bo w sumie teraz patrzę, widzę, że użyłem 2 razy samotność w dwóch pierwszych wersach i myślę sobie "Jezu, Piotrek, coś ty tam napisał?!" Nie wiem, czy to teraz poprawić czy zostawić jak jest, ale dziękuję za pozytywną ocenę. Edycja: Nie no, bez urazy, ale poprawię ten drugi wers bo dla mnie to jednak błąd masakryczny. Chyba nawet w głowie chodziła mi wersja ze słowem pustka, ale wyszło jak wyszło. Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Route Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vranorvs Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Jest nieźle Route. ;) Edytowane 22 Grudnia 2015 przez vranorvs +nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Następny wiersz, tym razem mocno ponury ( i jeszcze słabszy ). Ciekaw jestem, czy ktoś zgadnie, do czego nawiązuje: "Jesteś zwykłym śmiertelnikiem Który otrzymał władzę Kochałeś rządzić światem i ludźmi Tak samo, jak kochałeś odór ich ostygłych ciał Byłeś najzwyklejszą maszyną Potrafiłeś tylko niszczyć to, co piękne A gdy ktoś ci się przeciwstawiał Kończył martwy w niepamięci Gdy w końcu Ziemia zaczęła się staczać Nie chciałeś zejść ze swojego tronu Aż w końcu straciłeś resztki człowieczeństwa Gdy wypowiedziałeś wojnę Bogu i niebiosom A gdy przegrałeś ze wszystkimi i z samym sobą Zacząłeś cierpieć nieopisany ból Większy niż my, gdy kazałeś nam tańczyć W rytm swojej symfonii zniszczenia." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) Nie, to nie to. To mała podpowiedź: chodzi o pewną piosenkę, szukajcie w tekście Chociaż teraz zauważyłem, że i do Imperatora trochę pasuje Edytowane 24 Grudnia 2015 przez Route Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 No dobra już, dobra. Chodzi o.... Megadeth - Symphony Of Destruction. Tytuł z angielskiego znaczy właśnie "Symfonia zniszczenia", tak jak pierwsze dwie linijki tekstu piosenki: "You take a mortal man And put him in control" U mnie przerobione, tak jak ogólna większość wiersza. Ale ogólnie to przekaz jest podobny ( bynajmniej w moim mniemaniu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi