Rumcajs93 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Uszanowanie Mam dosyć duży problem w sterowni monolitu. Mianowicie idąc od strony sarkofagu drzwi wejściowe do pomieszczenia w którym rozmawialiśmy w fabule podstawki z przedstawicielem "Świadomości-Z". I żadnym sposobem nie jestem w stanie ich otworzyć - strzelałem, granatami rzucałem, próbowałem w zawiasy broń wrzucić i jeszcze kilka innych sposobów. Znacie na to jakiś sposób - jak przedostać się do tego pomieszczenia i dalej na CEA-2? Na wstępie wspomnę że jeszcze nie wykonałem zadania na teleporty monolitu u Łukasza [właśnie po to się przebijam na CEA-2). Ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 To pomieszczenie zamyka się fabularnie. Idąc z fabułą podstawki, powinieneś wejść do niego, zostać zamknięty, pokonać poltergeisty, rozwalić te generatory, porozmawiać ze Świadomością Z, teleportować się na CEA-2. Jeżeli to twoja pierwsza wizyta w Sarkofagu to zapewne musiałeś sie cofnąć w momencie aktywacji skryptu. Drzwi się zamknęły, ty zostałeś na zewnątrz. W tym wypadku tylko wcześniejszy zapis i ponowne podejście do tematu. Jeżeli to kolejna wizyta w Sarkofagu to to pomieszczenie ma być zamknięte. Zostanie otworzone daleko, daleko później, już po skończeniu podstawowej fabuły solianki, przy zadaniach związanych z Błyskawicą i Martwym Miastem. Jedynym sposobem by się dostać na CEA-2 są teleportery Monolitu, by je zdobyć trzeba zrobić zadanie Łukasza na mózgi kontrolerów. Jeśli nie wyzbierałeś mózgów podczas pierwszej wizyty na CEA-2 to jeden mózg dostaniesz od mechanika Wolności za zadanie na imadło a drugi znajdziesz przy trupie monolitowca na lokacji ATP, Jest tam taka opuszczona chatka gdzieś w górnym prawym rogu mapy. Przy niej leży rzeczony trup. Mózgi kontrolera z CEA-2 można też znaleźć w schowkach Kolekcjonera, ale nie pamiętam konkretnie w którym. Na póżniejszym etapie gry Duch otworzy stałe przejście z Sarkofagu na CEA-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi