Pan Otlet Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Witajcie towarzysze! Otóż od dawna zamierzałem zrobić cosplay, ale jakoś cukierkowe anime do mnie nie przemawia i zamierzam ogarnąć cosplay Stalkerski. Mam oryginalny mundur WP (wz. 98 chyba i muszę jeszcze oderwać kilka rzeczy jak flagi etc., by się nikt nie pluł), do tego niedługo zamówię naszywki Stalker Loner (naszywki.com.pl czy jakoś tak), bagnet, plecak stalkerski, kilka konserw i kozaki kupi się w sklepie obok i teraz do Was pytanie: maska i ASG? Docelowo kieruję się w kierunku maski MP-5, którą widziałem w stalkerze lub ewentualnie maska typu słoń (nie wiem jak ona się nazywa w sumie, ale wygląda jak słoń). W przypadku ASG jest trochę gorzej - w co celować? Macie jakieś pomysły? Dzięki z góry za odpowiedzi i niech Wam Zona lekką będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Jakbyś szukał inspiracji to popatrz na fotografie z LARPów: Stalker- Zona Nysa http://stalker.nysa.pl/stalker/frakcje.html , Stalker Ocisęki http://www.gyverasg.org/?page_id=74 , byłem w Nysie i powiem Ci że dużo osób miało fajnie zrobione kombinezony stalkerskie i frakcyjne. Ja bym zrobił troche inaczej: 1.Mundur: najlepiej coś w oliwce, nie wiem co to wz98, ale jeśli Ci chodzi o wz93 to jest średnio wygodny wz2010 lepiej 2.Kamizelka: zamiast kamizelkli kupił bym chestriga albo szelki taktyczne+ładownice 3.Replika: najlepiej byłoby postawić na AK, a jak ma być tanio to seria RK od Boyi 4.Maska: słoń jest najtańszą opcją, jeśli coś nowszego to MP-4 albo MP-5, cudem by była MP-6 5.Naszywka: ja u siebie w zwykłym mundurze mam naszywke PVC, która wygląda o niebo lepiej niż zwykła haftowana Znalazłem jeszcze kilka zdjęć na FB Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez sedoro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 1. Nie wiem czy polski mundur jest najlepszą opcją dla stalkerskiego cosplayu, prędzej coś zielonego. 4. Najbardziej stalkerową opcją jest EO-19 PBF, mam taką ale musiałem ją zamawiać z zagranicy. Wygląda prawie jak ta w grze: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Otlet Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Dzięki chłopaki za pomoc, skorzystam Mundur zostawiam, bo i tak go już mam, gdyż dostałem Obniżamy koszta Kamizelkę muszę się rozglądnąć jak to cenowo wygląda Replika i tutaj mój portfel błaga o litość Maska EO-19 PBF byłaby najlepsza, ale ciężko dorwać i cenowo też nie za różowo, jednak zostanę przy MP-5, gdyż bardzo mocno przypomina te z Uniwersum Stalkerskiego + jest tania i łatwa w dostaniu. Naszywkę trzeba w końcu zamówić Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Do munduru dorób sobie takie wzmocnienia na ramiona, kolana i łokcie, jak mają stalkerzy w grze. Możesz też dodać półmaske i butle na plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi