OldMan Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) Wkurza mnie to ograniczenie i wczoraj poświęciłem kilka godzin nad próbą znalezienia rozwiązania tego problemu ale jestem w skryptach cienki jak herbata z trzeciego parzenia. Nie wiem czy dobrze myślę ale za tą sprawę odpowiadają wpisy w skrypcie. I tak sobie myślę, że skoro w "Kontrakt na dobre życie" tego ograniczenia nie ma a mechanizm wyboru godzin snu jest taki sam to w NS2016 też się da to zrobić... W skryptach i pliku amk.mod.scripts jest sekcja SLEEP_AMK w wierszu 314. Może nasi mechanicy spojrzą swoim bystrym wzrokiem i coś się da wymyślić ? Z tym wszystkim powiązany jest plik amk.scripts. W "Kontrakt na dobre życie" kwestie snu zwarte są w pliku gulag_general.script Mogę też totalnie mylić się w swoich wnioskach..... I druga sprawa: może ktoś wie jak zwiększyć zasięg wykrywania anomalii w detektorze który dostaje się od Krugłowa? Jeśli ktoś coś to plisohelp gulag_general.script amk.script amk_mod.script Edytowane 4 Lipca 2017 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 @kazik - Nie ma ograniczenia w spaniu pod rząd. Dlatego jeśli chcesz spać dłużej niż 8 godzin, to śpij na raty. Np. dla 10 godzin snu, spisz 8 i do razu kolejne spanie do godziny o której chcesz wstać. W międzyczasie, można coś przekąsić i wypić, jak jest taka potrzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 5 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 To wiem i tak robię Natomiast pytam o to spanie bo już dwa razy straciłem arty wrzucone na transmutacje bo np była w międzyczasie emisja i anomalia zniknęła. Np. transmutacja "Budyniu" trwa 12 godzin. Zastanawiam się tylko czy to jest bardzo skomplikowana zmiana bo np. w Kontrakcie na dobre życie nie ma ograniczeń suwaka a moim zdaniem mechanizm jest taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 @kazik - ale przecież jak podczas snu wypadnie emisja, to i tak cię obudzi i musisz wiać do ukrycia. Wychodzi na to, że za gotowanie budyniu musisz brać się zaraz po emisji, jeśli od razu po niej nie wskoczy godzina grozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Może źle pamiętam ale wydaje mi się że pomimo tego że anomalia zmienia swoje położenie to artefakt po zakończeniu transmutacji i tak pojawi się w tym samym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi