Polski_Szogun Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca @OldMan teraz zmień w konfiguracji PC na RTX3070 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 15 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca W dniu 7.07.2024 o 15:11, Starika.. napisał(a): @OldMan A nie chcesz zamienić tego Intela 8 generacji na jakiegoś tańszego Ryzena? ... i procesor nie będzie dusił Ci karty. Jestem starszym panem (niestety tym po lewej): i starych drzew się nie przesadza p.s. Ciekawe czy ktoś zgadnie kto jest po prawej stronie? BTW: Nie kupię nigdy AMD i zamknijmy temat. Natomiast w jednym @Starika..masz rację. Chodzi o "duszenie" GPU przez procesor. RTX 3070 przy moim procku nie może rozwinąć skrzydeł. Chociaż i tak w Metro Exodus na ustawieniach ULTRA + RTX ULTRA karta generuje 100~120 klatek i wiem jak to zabrzmi, ale kupiłem za mocną kartę. Niestety teraz muszę zmienić płytę główną + CPU + monitor Np. obecny monitor niby obsługuje 120Hz, ale po kablu DVI-I (dual-link). a na RTX 3070 nie ma takiego złącza. Ledwo go zmusiłem do pracy na 85Hz (zamiast 60Hz): Czyli czeka mnie zmiana płyty głównej + CPU + Monitor. Ale monitor to potem. Na dzisiaj: jeśli ktoś z naszego forum byłby zainteresowany zakupem moich komponentów (płyta główna + CPU + GPU) w całości lub na części zawsze jakiś rabat się znajdzie p.s.2: Mój plan minimum pod RTX 3070 to Procesor Intel Core I5-10600KF + MEG Z490 ACE 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca K. C. Budka ... . Jolka, Jolka ... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 15 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca @vidkunsen prawie BINGO ! A prawie dlatego, że Jolka Jolka śpiewał Felicjan Andrzejczak. Na zdjęciu z moją skromna osobą jest Pan Krzysztof Cugowski z Budki Suflera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Nie prawie tylko bingo! podałem inicjały twarzy na zdjęciu i z czym mi sie kojarzy ta kapela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 26 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Więc już wiem wszystko Obadałem temat komponentów i ostateczna wersja tego co zamierzam nabyć, żeby zakończyć poszukiwania w stylu "co by tu jeszcze ulepszyć " jest już ustalona. Do wymiany będzie: 1. Płyta główna MSI MEG Z390 ACE -> MSI MEG Z590 ACE soc.1200 2. Procesor Intel i7 8700 -> Intel Core i5 - 11600KF 3.9 GHz 12 MB OEM (Rocket Lake) 3. Monitor Asus 27" LED VG278H 120Hz -> LG UltraGear 27GP850P-B (Matryca: Nano IPS, Rozdzielczość: 2560 x 1440 (WQHD), Odświeżanie: 165 Hz) 4. Dysk Systemowy: SAMSUNG SSD M.2 256GB -> SSD Lexar NM790 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe Tylko nie wiem ile mi to zajmie.... ale od czego są marzenia p.s. Przypominam o możliwości zakupu mojej poprzedniej karty graficznej MSI GTX 1080. Na OLX widziałem dzisiaj taką kartę z najniższą ceną 500zł - dla STALKERÓW od NAS u mnie będzie taniej. Ewentualne pytania proszę kierować na PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 31 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia W dniu 26.07.2024 o 18:09, OldMan napisał(a): Obadałem temat komponentów i ostateczna wersja tego co zamierzam nabyć, żeby zakończyć poszukiwania w stylu "co by tu jeszcze ulepszyć " jest już ustalona. Do wymiany będzie: 1. Płyta główna MSI MEG Z390 ACE -> MSI MEG Z590 ACE soc.1200 2. Procesor Intel i7 8700 -> Intel Core i5 - 11600KF 3.9 GHz 12 MB OEM (Rocket Lake) 3. Monitor Asus 27" LED VG278H 120Hz -> LG UltraGear 27GP850P-B (Matryca: Nano IPS, Rozdzielczość: 2560 x 1440 (WQHD), Odświeżanie: 165 Hz) 4. Dysk Systemowy: SAMSUNG SSD M.2 256GB -> SSD Lexar NM790 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe Właśnie zrealizowałem punkt 4 z mojej listy: 4. Dysk Systemowy: SAMSUNG SSD M.2 256GB -> SSD Lexar NM790 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe Kurier mnie olał, więc musiałem dzisiaj sam odbierać z sortowni, ale jest: SSD Lexar NM790 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe Zbrojenia trwają P.s. Moja GTX 1080 po wystawieniu na OLX sprzedała się w ciągu 3 godzin ! WOW Na sprzedaż szykuję obecny dysk systemowy: Dysk SSD Samsung 970 EVO Plus 250GB M.2 2280 PCI-E x4 Gen3 NVMe (MZ-V7S250BW) (kupiłem ten dysk w morele 2019-09-18) Nastąpiła też zmiana co do planowanego zakupu płyty głównej i procesora. Więc szykuję na sprzedaż płytę główną MSI MEG Z390 ACE (kupiłem ją w Media Expert (mam paragon)) + Intel i7 8700 W razie zainteresowania proszę o PM. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi