Vorenus Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 W CS spotykamy kilka ciekawych postaci, zastanawiam się której życiorys-historia (w interesujących nas realiach) byłaby najciekawsza? Może twórcy już szukają pomysłu na kontynuacje wątku, może więcej fanów gry ma zacięcie literackie? Jednym zdaniem gdybyście mieli zlecić napisanie opowiadania/noweli/książki kogo wybralibyście na bohatera i dlaczego? Ja poczytałbym historię o Yodze (nie wiem czy można ,,Yoga" odmieniać?) albo Borovie. Zawsze ciekawił mnie temat rosyjskiego świata przestępczego z jego hierarchią i zasadami. Nie wiem czy wiecie ale słynna ,,Fala" w Wojsku Polskim przyszła właśnie z poza naszej wschodniej granicy. Zona ze swoją niedostępnością i odizolowaniem wydaje się być idealnym miejscem dla bandziorów, Obecność przedmiotów wartościowych i marginalne egzekwowanie prawa przyciąga bandytów jak kiedyś dziki zachód. Wzięcie w jakiekolwiek karby, osiągnięcie przywództwa i wprowadzenie zorganizowania tam gdzie nie było żadnych struktur a prawie każdy chciał być na szczycie, jest możliwe tylko dla wyjątkowego człowieka. Tacy ludzie żyją krótko ale zawsze zostają zapamiętani. Poza tym sympatyzowanie wirtualnym bandytom to chyba nic niewłaściwego, no nie? :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zawsze ciekawił mnie temat rosyjskiego świata przestępczego z jego hierarchią i zasadami. Myślę, że w grze struktura Bandytów, jest delikatnie mówiąc sztuczna. Z założenia Bandyci powinni działać małymi grupkami, łupiąc wszystko i wszystkich. Włącznie ze swoimi kumplami. I jaka niekonsekwencja-najsłabsza frakcja w Zonie, a Bandytów powinno stać na wszystko. Powinni mieć najlepsze spluwy. Przecież czarny rynek na wschodzie to imperium. Może zadziałała poprawność polityczna. :-D Dlatego Yoga jakoś mnie nie zafascynowal. Ale pilnie czytam Twoje wskazówki :-D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Też lubię bandytów....zabijać. Bardziej ciekawi mnie dokładna historia takich postaci jak na przykład Lebiediew. To są goście, których można przyłożyć do rany i to oni są naprawdę ważni, a nie jacyś tam bandyci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Bez bandytów gry, filmy i książki byłyby znacznie uboższe. Nie napiszecie mi że nie chcielibyście zagrać jako Yoga albo Borow i przejąć władzę w bractwie. Ależ mógłby być mod... Zachęcam moderów do napisania takiego a przebiją Priboi-a. Wracając jednak do tematu, bandytą warto zostać jedynie wirtualnie, w życiu nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachajev Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Bez Bandytów stalkerzy samotnicy nie bawili się tak jak zazwyczaj. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 bandytą warto zostać jedynie wirtualnie, w życiu nie polecam. To zabrzmiało trochę dziwnie Drogi Panie. Naprawdę... A w temacie. Moim zdaniem najciekawszą postacią w Stalkerze jest Doktor. Ostatnio grałem sobie w CS- a i łaziłem bez celu po Zonie. Gdy byłem w Agropromie zagadałem do jakiegoś Neutralnego Stalkera o wieści, ten powiedział mniej więcej (nie brzmiało to dokładnie tak, ale sens jest ten sam) : "Słyszałeś o Doktorze? To gość, który potrafi wyleczyć nawet kogoś porozrywanego na kawałki. Poza tym zawsze jest z nim oswojony czarnobylski nibypies. Mówię ci niesamowity widok". Od razu nasuwają się dwa pytania: 1. Kim jest ten Doktor i jak trafił do Zony? 2. Jak do diabła oswoił czarnobylskiego nibypsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saku Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Ja również uważam że doktor jest bardzo ciekawą postacią. Nie wiem czy skojarzyliście, ale to jest ten facet który w Cieniu Czarnobyla leczył Strieloka i pojawiał się na chyba 2 filmikach. W zasadzie to nic o nim nie było powiedziane w Cieniu, ale po tej gadce z NPC w Czystym Niebie już wszystko jasne, że to o nim mowa:) Bardzo tajemnicza postać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najemnik32 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Doktor jest jednym z 4 postaci z grupy Strieloka, pewnie jest jedną z pierwszych osób w zonie. Ja bym chciał poznać historię: -Kła, 1 z członków grupy Strieloka. -Szramy, niby najemnik, ale zwykli najemnicy nie pracują dla jajogłowych. -Aszota, przez to, jak dwóch najgroźniejszych braci w zonie daje za jego głowę wysoką nagrodę. -Nadprzewodnika, bo zna każdą część zony jak własną kieszeń. -Sidorovicza, jak dorobił się mini fortuny. A także chciałbym zobaczyć akcję naukowców, przez tekst pewnego kolesia, a mianowicie to jak naukowcy przeprowadzają jakąś akcję badawczą, czyli śmigłowce transportery i masa wojska... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Los Bobos Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Mam pytanie. Można pogadać w Czystym niebie z Doktorem albo tym Nadprzewodnikiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Chyba nie poza tym Doktor chyba nie wysteruje tylko o nim mówią, o Nadprzewodniku tez nie słyszałem ale może jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Los Bobos Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 A wracając do tematu. Według mnie najciekawszą postacią w grze jest Leśnik bo jest w Zonie od początku jej powstania. Zna wszystkie tereny i jest bardzo doświadczony jeśli chodzi o poruszanie się po niej. Poza tym ma fajne wdzianko i mieszka w fajnym Czerwonym lesie. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 A Lebiediew, taki tylko niby szef małej frakcji Czyste Niebo ale akcje w Limańsku i Elektrowni potrafił zorganizować i poprowadzić i to z sukcesem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Los Bobos Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 No sukces odniósł, ale zginął on i cała jego wesoła kompania :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 No sukces odniósł, ale zginął on i cała jego wesoła kompania Ogólnie to wszyscy zginęli oprócz Striełoka, który stał się Naznaczonym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Według mnie najciekawszą postacią w grze jest Leśnik Zgadzam się w pełni, inni są grupą napływową, a On jest od początku. To jest ciekawa postać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zginął, zginał ale z jaka pompą :D , wiesz umrzeć w łózko, a rozwalić prawie zonę i uratować świat to jest różnica, będą o Nim i jego wesołej kompanii legendy krążyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Los Bobos Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zginął, zginał ale z jaka pompą :D , wiesz umrzeć w łózko, a rozwalić prawie zonę i uratować świat to jest różnica, będą o Nim i jego wesołej kompanii legendy krążyć. Jak o Robin Hoodzie :mrgreen: No, ale muszę się zgodzić koleś odwalił kawał roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najemnik32 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Chyba nie poza tym Doktor chyba nie wysteruje tylko o nim mówią, o Nadprzewodniku tez nie słyszałem ale może jest. Nadprzewodnik to postać z SoC, dzięki której może dojść do spotkania z Doktorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Ale tu jest mowa o Czystym niebie, a nie SHoC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Hm, odwalić kawał dobrej roboty - zginąć. Trudniej jest przeżyć i odwalić kawał dobrej roboty. To moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Nie zaciekawila was historia druzyny Strieloka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saku Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Nie zaciekawila was historia druzyny Strieloka? Z tego co wiem, to wątek traktuje o najciekawszej POSTACI w grze ;-) Moim zdaniem historia ziomków Strieloka jest ciekawa, ale Doktor najbardziej mnie interesuje. W ogóle sam Strielok jest bardzo ciekawą postacią- musiał jakoś znaleźć sposób na przejście przez mózgozwęglacz. Poza tym jaką ochronę miał w Czerwonym Lesie, hoho 8-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 musiał jakoś znaleźć sposób na przejście przez mózgozwęglacz Dostał od naukowców urządzenie przeciw atakom psionicznym. Wyjaśnione jest to podczas wykonywania jednej z misji w CS (chyba podziemia Agropromu, o ile dobrze pamiętam). Nie zaciekawila was historia druzyny Strieloka? Wszystko jest szczegółowo i chronologicznie opisane w Wikipedii. Polecam, według mnie trzyma się to ładu i składu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saku Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Wiem że dostał, ale coś tam jeszcze robili przecież, bo jeden z jego kumpli (ten co go szukamy w CS- zapomniałem jak się nazywa:P) kupował od Sidorowicza i w bazie Wolności różne rzadko spotykane rzeczy;) Mam nadzieje że takie posty to nie off top? Jeśli tak proszę o powiadomienie mnie o tym:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer84 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 o jeden z jego kumpli (ten co go szukamy Ten koleś to Kieł. kupował od Sidorowicza i w bazie Wolności różne rzadko spotykane rzeczy;) Był specem od elektroniki, a te części były mu potrzebne do stworzenia Dekodera, który ukrył w hotelu w Prypeci. Mam nadzieje że takie posty to nie off top? Moim zdaniem nie, przecież rozmawiamy o Striełoku i jego ekipie. PS. A co myślicie o Duchu, co o nim wiecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi