bas001 Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Zrób 3dmark06...i podaj wynik jeśli kiedyś miałbyś ochotę ten test wykonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shock Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Jutro go wykonam i dodam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zestaw złożony przeze mnie. Komputer stabilny, podzespoły nie przegrzewają się. Kasy trochę na to wydałem.... Może nie najlepszy, ale w cenie do 2500 zł wypada bardzo dobrze. Wentylator: Arctic-Cooling Freezer 7 Pro PWM Rev.2 Procesor: AMD Phenom II X4 945 /3.0GHz, 2MB L2, 6MB L3, 95W, BOX, AM3 Płyta główna: Gigabyte MA785GT-UD3H /AMD785G, DDR3 1333 Pamięć RAM: GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Dysk twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 Karta graficzna: Connect3D Radeon HD4870 1024MB DDR5 /256bit/ DVI/HDMI Napęd FDD: Alps 1.44MB Black Nagrywarka DVD: LG GH22LP20 SecurDisc LightScribe (black) Zasilacz: Chieftec 500W [GPS-500AB-A] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zestawik bardzo ciekawy...co prawda na procesorach AMD się nie znam za bardzo ,ale pamięć 6MB L3 to już jest dobry wynik,otworzysz na raz 5 aplikacji plus internet a komp nic nie spowolni(w sumie po co 4 rdzenie,ale to pewnie przyszłościowy wybór :mrgreen: )...Wentylator Frezeer-pierwsza klasa,sam posiadam i sobie chwalę bardzo solidnie...jedyna mała uwaga-płyta główna,ma zintegrowaną grafikę,nie dało się wybrać czegoś bez tego badziewia?...Karta graficzna spoko,chociaż producent,czyli Connect3D taki raczej nietypowy i rzadko spotykany,ale jak ma karta chodzić to będzie chodzić,nie ważne czy robiona w Chinach czy Tajwanie .Ice,zrób na tym test 3dmark 06,jeśli się da oczywiście,oraz o ile będziesz miał chęci...mój kolega na podobnym zestawie,tyle że karta 4890 i procek Intela,ale RAM DDR2 zrobił prawie 14 tyś pkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 co prawda na procesorach AMD się nie znam za bardzo Nowe procesory AMD są wydajniejsze i bardziej przyszłościowe niż te z Intela. .jedyna mała uwaga-płyta główna,ma zintegrowaną grafikę Co mi po tym, jak korzystam z Radeona, a zintegrowana karta graficzna może się przydać podczas awarii. ,zrób na tym test 3dmark 06 Postaram się zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Nowe procesory AMD są wydajniejsze i bardziej przyszłościowe niż te z Intela. O,a skąd takie dane..bo o ile moja wiedza pozwala mi się wypowiedzieć to jak na razie prym wiedzie Intel i jeszcze długo prym będzie wiódł...zobacz sobie nowe procesory Corei7.AMD nawet się do tego nie zbliżają,nie mówiąc już o technologii 32nm: http://www.purepc.pl/procesory/Core_i3_oraz_i5?page=0,3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 3DMark Score: 13832 3DMarks SM 2.0 Score: 5371 SM 3.0 Score: 6233 CPU Score: 4267 Dodam, że mam system Windows 7 32-bit, który wykorzystuje max 3GB, z czego 2GB są dostępne. Ale uwaga, podczas testów CPU (na tej pustyni) miałem tylko 2 FPS, ale może to jest wina instalki, gdzie wystąpił błąd CRC jednego pliku. Poza tym inne testy były stabilne i żaden z nich nigdy się nie zaciął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Na pustyni zawsze tak jest,to że miałeś 2 FPS-y to i tak dużo,przeważnie jest 0,góra 1...wynik bardzo dobry,szczerze mówiąc spodziewałem się trochę gorszego ze względu na płytę główną,bo generalnie płyty ze zintegrowaną grafiką są trochę gorsze od tych bez,co ma znaczenie przy OC,ale o ile ktoś nie podkręca na maxa,lub w ogóle procesora nie będzie kręcił to jak najbardziej.Reasumując zestaw dobrany bardzo dobrze,co widać po wyniku...ciekawe czy wynik by powtórzył na XP,ale raczej wątpię...podejrzewam,że około 800-1000 pkt. byłby niższy.Teraz tylko grać i cieszyć się lepszym Directem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 to i tak dużo,przeważnie jest 0,góra 1 2 FPS (lub momentami więcej, ale nie jestem pewien) miałem w drugim teście CPU. W pierwszym utrzymywało się na 1-2 FPS. co ma znaczenie przy OC Nie zamierzam podkręcać żadnego z podzespołów. ciekawe czy wynik by powtórzył na XP,ale raczej wątpię Korzystam z najnowszego systemu, bo XP nie obsługuje całości mojego RAMu, więc wynik byłby raczej niższy. Dzięki za analizę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Wlasnie odrzucilem do swojego sprzetu geforcea gtx 260. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Tamten test robiłem na pamięciach z ustawionym taktowaniem 1333 MHz. Teraz przestawiłem na 1600 MHz. Nie wiem czemu BIOS przestawił na 1333 MHz... Hmm... Zrobiłem kolejny test i 3DMarków jest tak o 100 mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Podnosiłeś napięcie?...w pierwszej kolejności proponowałbym podkręcić grafikę...ona ma solidny potencjał do kręcenia,a później zabrałbym się za procesor i pamięci.Zapewne wiesz o co chodzi w kręceniu,ale zawsze możesz poczytać : http://www.eioba.pl/a75132/podkrecanie_pamieci_ram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Podnosiłeś napięcie? Nie... Przestawiłem tylko taktowanie, ponieważ moje pamięci mają 1600 MHz, a było ustawione na 1333 MHz. Czy taka zmiana może czymś skutkować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Intel Core 2 Quad Q8200 @ 2.33 (będę podkręcał) 4 GB ram kingston Vista Home Basic (bedzie 7 64 bit) Radeon 4650 (będzie 4890) 1 TB HDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 RAM jaki ma DDR? Podaj też markę i model zasilacza i dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Biorąc pod uwagę kartę graficzną obstawiam na model kupiony w Media lub podobnym sklepie...tylko sieci handlowe dodają do takiego procesora tak słabą kartę.Jeśli pozmieniasz podzespoły to zapewne stracisz gwarancję,chyba że model jest nieplombowany,ale z drugiej strony jak kupowałeś komputer to czemu nie kupiłeś tego co chciałeś np. w Komputroniku,tylko teraz zmieniasz lub planujesz zmienić tyle rzeczy?.To oczywiście do Provokatora pytanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 To nie był gotowy komputer. Byłem w serwisie i gościu go składał, powiedział że to najlepsza karta jaką miał na sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 No cóż...podejrzewam że Ci wcisnął niezły kit,bo to jest jedna z 2-3 najsłabszych kart graficznych z przełomu powiedzmy roku...moja grafika która ma prawie 3 lata jest porównywalna z Twoją,więc coś jest nie tak z jego zasobami.Zapewne masz ma niej pamięć DDR2,którą praktycznie nikt nie montuje już na kartach,chyba że masz odmianę Palita,bo tylko ona miała pamięci DDR3 montowane na grafice.To jest karta do zastosowań biurowych,oglądania i obrabiania filmów itd.ale nie do grania dla wymagających graczy,tym bardziej że procesor do tej karty pasuje jak silnik od malucha do mercedesa-po prostu za duża moc procka do grafiki.Jeśli masz możliwość to sprzedaj to komuś w cholerę i kupuj coś mocniejszego bo na max. detale w grach to sobie raczej nie pograsz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Provokator, tak to jest, jak się nie sprawdza co kupuje. Ja zapoznałem się z obecną sytuacją sprzętu PC, opiniami i testami, przez co stworzyłem naprawdę niezły zestaw PC w swojej cenie (choć płyta główna zaczęła się walić - niedziałające wejścia USB, więc ją odsyłam do serwisu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Chwila chwila, mi się wcale nie spieszyło tylko mojej mamie, mówiłem żeby zaczekała jeden dzień to posprawdzam na internecie, lecz jej się spieszyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Wiesz, mogliście złożyć zestaw na Esc.pl, a za PC i przesyłkę zapłacilibyście przy odbiorze. Mi komputer z Gdańska przywieźli na drugi dzień, a dodam, że mieszkam na drugim końcu Polski. Oczywiście złożenie zestawu komputerowego jest bezpłatne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Mógł tam a mógł tak jak pisałem w Komputroniku...w samym Szczecinie jest ze 4 sklepy a sklep w swoim mieście ma niebagatelne znaczenie w kwestii np. reklamacji...2 lata temu kupiłem pendrive 8GB przez allegro w sklepie w Mysłowicach...i teraz użeram się z baranami bo kombinują jak mogą,a że do nich mam ze 100km to nawet nie mam jak podejść i dać w mordę właścicielowi sklepu za w c...a granie.Wyprawa by mnie kosztowała tyle co nowa pamięć,tyle że najwyżej została by mi satysfakcja...a tak co najwyżej mogę go tylko zwyzywać przez telefon i nic więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zobaczymy co z moją płytą główną. Mam nadzieję, że naprawią. Był też prawdopodobnie problem z RAMem (losowe błędy CRC), ale to też im opisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 gościu go składał, powiedział że to najlepsza karta jaką miał na sklepie No i może była najlepsza w sklepie tylko powiedzmy rok temu albo z tych co miał, a miał tylko jedną i jaka by nie była to była najlepsza. Po prostu chłopina pozbył się zalegającego towaru i znalazł sorki za określenie łosia żeby się jej pozbyć. Tak btw. to pewnie była tania to dlaczego nie wzbudziła twojego podejrzenia?? Dość dobra nowa karta to wydatek około 700 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Bo zapewne zapłacił za całość i na paragonie ma zestaw komputerowy bez wyszczególnienia jaka była cena jednostkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi