Gość Diegtiariow Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 Data premiery: 05.11.2021 r. Autor: Nordic359 OPIS: Spoiler Grand Rendering Mod to modyfikacja, która wzięła kurs na silnik i jego cechy techniczne, które zostały wycięte podczas tworzenia gry. W kwietniu w repozytorium udostępniono kod źródłowy CCz z całego okresu tworzenia gry i pojawił się pomysł, aby pobawić się grafiką w stylu buildów. Ważne! Modyfikacja nie pretenduje do statusu moda globalno-fabularnego. Nie ma autorskich zadań, pomysłów i realizacji "własnej wizji Tego Samego Stalkera (TSS)". Projekt jest techniczny, a wszystko, co jest w nim przedstawione, jest anulowaną zawartością podczas tworzenia oryginalnej gry. SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler 1. Zainstalować oryginalny Cień Czarnobyla 1.0006. 2. Usunąć z katalogu gry (albo zmienić nazwę folderów) foldery bin i gamedata (jeśli są), a także plik fsgame.ltx. 3. Rozpakować zawartość archiwum i wrzucić do folderu z grą. Jeśli gracie na wersji GOG, to grę trzeba uruchamiać z kluczem "-ww". Zalecenia: Jeśli obraz jest dla was za bardzo ciemny/jasny, to poziom oświetlenia można poprawić komendami r2_sun_lumscale_amb i r2_sun_lumscale_hemi. Siłę rozjaśnienia można poprawić komendą r2_tonemap_middlegray. Zdecydowanie zaleca się powstrzymanie się od instalowania cheatów i spawnerów. Wszystkie niezbędne funkcje są już w grze, ponieważ niektóre komendy zostały przywrócone: g_spawn, g_god i jump_to_level. LINK DO POBRANIA: Spoiler Wersja 1.6: Yandex: [KLIK] Wersja 1.0: ModsFire: [KLIK] Źródło: ap-pro.ru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yascarr Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Czekam aż ktoś sprawdzi i podzieli się wrażeniami, bo może to tylko moje zdanie, ale ja... Nie widzę żadnej różnicy. Wygląda jak goły SSoC bez żadnych zmian prócz buildowego interfejsu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 @yascarr Przecież swoje przypuszczenie masz potwierdzone w opisie moda. Tylko grafika i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yascarr Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 @kondotier Jak najbardziej zrozumiałe, opis też czytałem. Niemniej nie widzę zmian w grafice prócz interfejsu. Spodziewałem sie choć poprawionych efektów świetlnych, zbliżonych do tych z buildów. A tu (moim zdaniem) nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi