fakslaw Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) Już od dłuższego czasu (może z 8 lat) zajmuje się produkcją muzyki i tak jakoś moje zamiłowanie do postapo, i podobnych klimatów ukierunkowało brzmienie właśnie w tą stronę. Poruszam się głównie w klimatach podobnych soundtracków z klasycznych odsłon fallouta, stalkera, czerpię czasem inspiracje z filmów. Do tego współpracuje od czasu do czasu z Liduhem z KryptaTV, dla którego produkuje stricte soundtrackowe rzeczy(do odsłuchu na kanale). Niemniej nie chcę się rozpisywać, a jedynie wam zostawię odnośnik do świeżego materiał oraz mojego kanału na youtube i instagramie: https://www.youtube.com/channel/UC-P6yzWxYRtkFDXQRAPZANA https://www.instagram.com/yp_yogi_torus (część muzyki jest też na serwisach streamingowych, a więcej będzie od nowego roku, bo czekam aż dystrybucja się ogarnie Edytowane 29 Grudnia 2021 przez fakslaw 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 @fakslaw Ja zacznę jednak od Dzień Dobry. na forum. Ciekawa ta Twoja twórczość. Więc się ciebie zapytam, czy z tym możesz coś robić. Wiem, że prawa autorskie itp. itd. Ale z podaniem "właścicieli" melodii i pierwotnych słów, chyba się da. https://stalkerteam.pl/topic/10092-stary-stalker/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakslaw Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Prawa autorskie przy nie czerpaniu korzyści majątkowych można potraktować z przymrużeniem oka. O ile się tego nie rozpowszechnia. Spora część ówczesnej muzyki opiera się na samplach, więc to nie problem. Gorzej z wykorzystaniem tego utworu bo jakość słaba i widać, że był zgrany ze zniszczonego nośnika. Jak w wolnej chwili wpadnę na pomysł jakby chociaż fragment tego wykorzystać to czemu nie. Pozdrawiam 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 @fakslaw No to jeszcze dwa inne wykonania. Ten dla karaoke: https://www.youtube.com/watch?v=NTY7nORA_m8 i bardziej artystyczne ( śpiew od 1 min ) https://www.youtube.com/watch?v=Uagd0M-qzZc Sądzę, że potrzebny by był ktoś z gitarą, który z melodią do tego drugiego filmiku ( do 1min) by moje słowa nagrał. A jego nagranie nałożyć na dobrane sceny z gry w stalkera. A nawet tylko na odpowiednie zrzuty. Moim zamiarem było zrobienie czegoś na podobieństwo hymnu-wyróżnika dla forum. Przeszkodził tylko brak zdolności muzycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Witaj na forum @fakslaw Zawsze warto się pochwalić swoją pracą, a tak z innej beczki, to czasami oglądam filmy Liduha. Zrecenzował kiedyś książkę Powrót M. Gołkowskiego, ale to tylko ciekawostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakslaw Opublikowano 30 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 (edytowane) Wy mnie tak witacie, a ja jak cham się nie przywitałem. Wybaczcie i cześć za jednym razem ;> @kondotier, to Tobie chodzi o remake/cover z własnym tekstem? O ile gitara to nie problem, tak wokalistą raczej nie zostanę i nie podejmuje się takich rzeczy - niemniej nie myślałem nad tym nigdy. Jestem raczej szczurem studyjnym, który grzebie w syntezatorach i samplach. Jako tako mógłbym stworzyć jakiś nowy motyw z tego w wolnej chwili, lecz 1:1 nie wiem czy bym chciał. Jakaś taka moralność twórcza ;> Pomyślę może to inaczej wykorzystać. Po wykonaniu płyty inspirowanej soundtrackami do klasycznych odsłon fallouta i obecnej, (takiej czymś pomiędzy stalkerem, falloutem, a... niczym? XD), padło w mojej głowie grubiej popłynąć w klimaty zony i stworzyć znowu coś koncepcyjnego. W nawiązaniu do tego może stworzę coś inspirując się przesłanym przez Ciebie utworem. Zobaczymy! @Agrael, teraz rozszerzył trochę tematykę kanału. Wyszło to na plus bo gościu naprawdę fajnie opowiada i sporo smaczków wynajduje. Edytowane 30 Grudnia 2021 przez fakslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 @fakslaw Tak, miła powstać piosenka o Starym Stalkerze, na melodię Starego Cowboya. Melodia w tle, a śpiew z akompaniamentem gitary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakslaw Opublikowano 30 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 @kondotier, dobrze, teraz rozumiem. Jeśli chodzi o typowy cover to chyba nie pomogę za bardzo bo śpiew to raczej nie moja działka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 @fakslaw Mówi się trudno i żyje dalej. Sądziłem, że po zrealizowaniu tego, będzie ją można podpiąć do jakiegoś moda puszczoną w radiu, albo wsadzić w usta jakiemuś enpecowi przy ognisku. Ale i tak Ci dziękuję, bo pomogłeś mi odświeżyć temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakslaw Opublikowano 31 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 @kondotier, pokombinuje może w wolnej chwili sam podkład jakiś pod to skleić - trochę zmieniony z wiadomych przyczyn ale klimat dałbym radę utrzymać. Mikrofon mam, ale śpiewania nigdy nie próbowałem i służy mi on raczej do nagrywania próbek dźwiękowych, także no ciężka sprawa z tym wokalem chyba, że się ktoś zgłosi to nagrane ślady poczyszczę i skleję w całość. Będę miał to z tyłu głowy bo w sumie fajny smaczek dla społeczności usłyszeć polski akcent w modzie ;> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 @fakslaw To czekam z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi