Jump to content

Serce Poltergaista

Recommended Posts

Cześć wiecie może jak zdobyć artefakt serce poltergaista? Potrzebuję go do questa w warlabie ale nie mogę nigdzie informacji i nim znaleść. Oczywiście Narodnaya solianka 2016. I btw jak dostać się na CEA-2 bo za Chiny ludowe nie wiem od strony sarkofagu (z monolitem) nie da się przez dach też się nie da byłem w sterowni monolitu ale też się nie da nawet grawigunem otworzyłem zamknięte drzwi tam gdzie sterlok w soc niszczy te kapsuły i też nic. 

10 godzin temu, guccimucci5 napisał:

Cześć wiecie może jak zdobyć artefakt serce poltergaista? Potrzebuję go do questa w warlabie ale nie mogę nigdzie informacji i nim znaleść. Oczywiście Narodnaya solianka 2016. I btw jak dostać się na CEA-2 bo za Chiny ludowe nie wiem od strony sarkofagu (z monolitem) nie da się przez dach też się nie da byłem w sterowni monolitu ale też się nie da nawet grawigunem otworzyłem zamknięte drzwi tam gdzie sterlok w soc niszczy te kapsuły i też nic. 

Serce poltera trafi w Twoje ręce we własciwym momencie scenariusza . A w kwestii CEA 2 - rozumiem że w trakcie gry rozmawiałes w sterowni ze Swiadomością Z i odzruciłes ich propozycję współpracy , która to decyzja pzreniesieCię na CEA 2 . Jak nie zrobiłes questu Łukasza na mózgi kontrolerów - nie  znajdziesz przy Monolicie 5 sztuk teleporterów  monolitowców ( czaszek) , ergo - będziesz miał zdrową zagwozdkę. 

1 godzinę temu, boberm napisał:

Serce poltera trafi w Twoje ręce we własciwym momencie scenariusza . A w kwestii CEA 2 - rozumiem że w trakcie gry rozmawiałes w sterowni ze Swiadomością Z i odzruciłes ich propozycję współpracy , która to decyzja pzreniesieCię na CEA 2 . Jak nie zrobiłes questu Łukasza na mózgi kontrolerów - nie  znajdziesz przy Monolicie 5 sztuk teleporterów  monolitowców ( czaszek) , ergo - będziesz miał zdrową zagwozdkę. 

No miałem questa na te mózgi ukończyłem oczywiście i tak rozwaliłem te cosie w sterowni odrzucając ich propozycję i nie znalazłem żadnych teleporterów. I nie ma ich w spawnerze?  I gdzie szukać tych teleporterów bo wybiłem cały sarkofag i ani jeden z tych monolitowców nie miał ani jednego. I tak jak mówię spawner w ostateczności.

49 minut temu, boberm napisał:

@guccimucci5

obraz_2022-02-16_131137.png.2569cc0c1a94fe86ae3f9fd84b922843.png

To takie "cuś". No chyba ze w NS2016 jest inaczej niz w reszcie Solianek. A podnosisz normalnie jak każdy inny item.

Znalazłem tylko notatke sterloka z koordynatami przejść ale jak wiesz na CEA-1 mapa się wali i pokazuje przejście na przejściu i nie mogę znaleść tego właściwego

Po zakonczeniu rozmowy z Swiadomością Z zostajesz przeniesiony do pomieszczenia w CEA 2 . Po wyjściu z niego - idziesz w lewo do bramy .Tam powinno byc przejscie na CEA 1. Jak go nie ma,  to masz dwie możliwości - pierwsza skorzystać c z teleportu Striełoka na MW , lub druga -  o ile wykonałes questa dla strażnika na bramie wejściowej do MW  na dostarczenie antyzombinów - idziesz do końca planszy w prawo i teleportami aż do końca. 

Tyle że Tobie chodzi chyba o ponowne dostanie sie na CEA2?

O ile pamiętam -kilka lat minęło kiedy grałem w NS2016 - w którymś momencie gry dostajesz zadanie od Ducha na dokumenty monolitowca . I - chyba - wtedy dostajesz extra info o przejściu z  sarkofagu bezpośrednio na CEA2. Ale głowy nie dam.

• Thanks! 1

15 godzin temu, guccimucci5 napisał:

jak zdobyć artefakt serce poltergaista? Potrzebuję go do questa w warlabie

Porozmawiaj z Doktorem, od którego dowiesz się o jego medalionie. Co do Serca Poltergeista - pamiętasz artefakt, który Naznaczony/Striełok oddał na przechowanie Górnikowi w czasie "snu" z samego początku gry? Niestety jest pewne "ale" - dialog o medalionie i dialog z Górnikiem będzie dostępny dopiero po dostarczeniu książki Górnikowi oraz zniszczeniu instalacji Świadomości-Z znajdującej się w Sterowni Monolitu. Idąc tym śladem, po kilku innych zadaniach (medalion - Górnik - latarki - Akim i szczenię pseudopsa) zdobędziesz Serce Poltergeista. 

2 godziny temu, boberm napisał:

No chyba ze w NS2016 jest inaczej niz w reszcie Solianek.

Otóż to - w NS nie występują teleporty monolitowców w kształcie czaszek.

Godzinę temu, boberm napisał:

Tyle że Tobie chodzi chyba o ponowne dostanie sie na CEA2?

O ile pamiętam -kilka lat minęło kiedy grałem w NS2016 - w którymś momencie gry dostajesz zadanie od Ducha na dokumenty monolitowca .

Przejście Sarkofag <=> CEA2 przekazuje Duch w zamian za dostarczenie Złotych Kotletów.

• Positive 1

2 godziny temu, Anton Gorodecki napisał:

Porozmawiaj z Doktorem, od którego dowiesz się o jego medalionie. Co do Serca Poltergeista - pamiętasz artefakt, który Naznaczony/Striełok oddał na przechowanie Górnikowi w czasie "snu" z samego początku gry? Niestety jest pewne "ale" - dialog o medalionie i dialog z Górnikiem będzie dostępny dopiero po dostarczeniu książki Górnikowi oraz zniszczeniu instalacji Świadomości-Z znajdującej się w Sterowni Monolitu. Idąc tym śladem, po kilku innych zadaniach (medalion - Górnik - latarki - Akim i szczenię pseudopsa) zdobędziesz Serce Poltergeista. 

Otóż to - w NS nie występują teleporty monolitowców w kształcie czaszek.

Przejście Sarkofag <=> CEA2 przekazuje Duch w zamian za dostarczenie Złotych Kotletów.

No właśnie chce iść na CEA-2 po te kotlety bo ponoć tylko tam się znajdują. Ja w ekwipunku mam jeden jak się nie mylę ze schowka jakiegoś ale nie jestem pewien. I czy da się jakoś inaczej je zdobyć czy tylko i wyłącznie na CEA-2.

4 minuty temu, guccimucci5 napisał:

No właśnie chce iść na CEA-2 po te kotlety bo ponoć tylko tam się znajdują. Ja w ekwipunku mam jeden jak się nie mylę ze schowka jakiegoś ale nie jestem pewien. I czy da się jakoś inaczej je zdobyć czy tylko i wyłącznie na CEA-2.

A i już zdobyłem Serce Poltergaista obecnie jesten w czerwonym lesie. 

• Positive 1