kondotier Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 To jest informacja dla zainteresowanych historią i losami cichociemnych. I właśnie pożegnano ostatniego z 316 cichociemnych. major Aleksander Tarnawski pseudonim "Upłaz" Pogrzeb z asystą wojskową. Cześć jego pamięci. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darrien Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Odszedł Ostatni (jeśli nie jeden z ostatnich) Prawdziwych Patriotów gotowych ruszyć do boju za Naszą Ojczyznę. Walczyłby bez względu na to jaka partia lub ideologia byłaby u władzy, czy lewica, czy konserwatyści, ten człowiek mógłby śmiało nas złapać za mordę i pokazać, jak żyć, żeby być prawdziwym POLAKIEM! Szkoda, że nie miałem okazji poznać tego Pana. Mam nadzieje, że wspomnienia (i nie tylko!) zostały spisane. Cześć i Chwała Bohaterowi! Dołączył do swojej drużyny i mam nadzieje, że tam z Nieba będzie nam patronować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 @Darrien To, że był ostatnim, to pewne. Mój pierwszy wpis uzupełniłem o jego nazwisko i ksywkę. Tu masz więcej zdjęć z pogrzebu. https://dziennikzachodni.pl/pogrzeb-pulkownika-aleksandra-tarnawskiego-uplaz-byl-ostatnim-cichociemnym-przezyl-101-lat/ar/c1-16094791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darrien Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Aż przykre się robi, że mało człowiek w szkole wie o takich wybitnych postaciach i musi tę wiedzę zdobywać "ręcznie". Mam nadzieje, że Panu Aleksandrowi będzie już tylko lepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi