MajsteRF_120rc Posted July 4, 2022 Report Share Posted July 4, 2022 Problem jest taki: Zacząłem 2-gi raz przechodzić Czyste Niebo. Na pierwszych misjach na bagnach nie pojawiła się pomoc Czystego Nieba. Wszystkie lokacje udało mi się zdobyć w pojedynkę, poza ostatnią. Pytanie brzmi: Czy da się ich jakoś zrespawnować? Sam nie dam im rady. Ewentualnie, jeśli się nie da ich zespawnić, to czy da się tam włączyć godmode? jestem zielony. Dziękuję za wyrozumiałość i pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted July 4, 2022 Report Share Posted July 4, 2022 @MajsteRF_120rc Z zajmowaniem poszczególnych placówek na Bagnach w podstawce CzN zawsze był problem. Bo jeśli po zajęciu pierwszej placówki, a gra pokazuje przeważnie Stację Pomp, nie doczekasz jak na niej zjawią się czystoniebowcy, to na kolejne placówki nie mają skąd wyruszać. Ale jeśli pozajmowałeś wszystkie i masz info, że możesz udać się na Kordon, to w porządku. Czystoniebowcy na wszystkich placówkach nie są konieczni. Idź na Kordon i rób to, co tam Ci wypadnie. A przy okazji mała informacja. Masz na forum przeróbkę CzN zrobioną przez naszego forumowicza @Suseł . To mod Martwe Niebo 2.0 - Dead Sky. Fabuła jest wierna z fabułą podstawki, zmian dokonano naprawiając niedoróbki w podstawce, dodano lepszą grafikę i mod jest stabilniejszy. W tym modzie nie ma problemu z zajmowaniem placówek przez załogę CzN. Możesz dłużej pobiegać po bagnach, ale na koniec i tak wszystkie zostaną zajęte. A forum jest po to, aby początkującym ( i nie tylko ) pomagać. Więc jak będziesz miał problemy, to pytaj bez skrupułów. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MajsteRF_120rc Posted July 4, 2022 Author Report Share Posted July 4, 2022 13 minut temu, kondotier napisał: @MajsteRF_120rc Z zajmowaniem poszczególnych placówek na Bagnach w podstawce CzN zawsze był problem. Bo jeśli po zajęciu pierwszej placówki, a gra pokazuje przeważnie Stację Pomp, nie doczekasz jak na niej zjawią się czystoniebowcy, to na kolejne placówki nie mają skąd wyruszać. Ale jeśli pozajmowałeś wszystkie i masz info, że możesz udać się na Kordon, to w porządku. Czystoniebowcy na wszystkich placówkach nie są konieczni. Idź na Kordon i rób to, co tam Ci wypadnie. A przy okazji mała informacja. Masz na forum przeróbkę CzN zrobioną przez naszego forumowicza @Suseł . To mod Dead Sky. Fabuła jest wierna z fabułą podstawki, zmian dokonano naprawiając niedoróbki w podstawce, dodano lepszą grafikę i mod jest stabilniejszy. W tym modzie nie ma problemu z zajmowaniem placówek przez załogę CzN. Możesz dłużej pobiegać po bagnach, ale na koniec i tak wszystkie zostaną zajęte. A forum jest po to, aby początkującym ( i nie tylko ) pomagać. Więc jak będziesz miał problemy, to pytaj bez skrupułów. Dziękuję za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suseł Posted July 4, 2022 Report Share Posted July 4, 2022 @MajsteRF_120rc Dosyć częsty problem. Ja wtedy cofałem się do poprzednich zapisów za nim jeszcze kilka innych punktów zająłem. Ogólnie to najlepiej od razu biec i przejmowac punkty bez żadnego kombinowania, żeby właśnie uniknąć takich problemów. @kondotier Tylko zależy o którego Dead Sky chodzi. 1.0 nie wprowadza żadnych zmian w kwestii przejmowania punktów czy ogólnie w Wojnie Frakcji, a 2.0 to sam nie wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted July 4, 2022 Report Share Posted July 4, 2022 @MajsteRF_120rc Przeczytaj sobie ten temat: https://stalkerteam.pl/topic/16226-jak-wywołać-forumowicza-jego-ksywką/ @Suseł Poprawiłem w poprzednim wpisie tytuł moda. A opinia o zajmowaniu placówek, wynikła z mojej gry. Byłem mile zaskoczony, że CzN -owcy tak chętnie biegną na przejętą nawet w pojedynkę placówkę. Ale to nie miejsce na takie wyjaśnienia. Mod ma swój temat. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts