Jump to content

Zniszcz brt wsparcia

Recommended Posts

@Cr3atywny123 Wstawiłeś wpis tak, że nie wiadomo o jaki mod się rozchodzi. Trzeba było napisać w temacie moda.

Domyślam się, że to Czas Sojuszu. Ale wolę abyś napisał tytuł części moda.

Jeżeli moje domysły o mod są prawidłowe, to zmień miejsce z którego strzelasz i celuj w inne miejsce na BTRze. Dla Ciebie to niewidoczne, ale mogą przeszkadzać tekstury.

Zobacz od 19:00. Tylko że na filmiku ta akcja jest nie w czasie, bo robi ją po powtórnym powrocie na lokację i na początku błądzi i szuka BTRa. No i widać, że nie wie jak celować, bo celuje tym górnym krzyżykiem, a trzeba celować tym co powstaje z podwójnych linii.

https://www.youtube.com/watch?v=kz4Ny91-ROc

Drugie trafienie niszczy BTR. Ale jeden z BTRów trzeba wykorzystać do dalszego działania. Czy to czasem nie ten, którego zniszczyć nie możesz?

@Cr3atywny123Coś Ci w plikach nie gra.

Spoiler
Link do strony moda na moddb:
Taki problem na reddit:

Domyślam się, że możesz grać na wersji O.G.S.E. 0.6.9.3 Final 2.0 Patch 2.10R, sprawdź opisy fiksów i próbuj. Ewentualnie spawner i ze 100 granatów do za...łatwienia przeszkody, ale lepiej poprawki. Powodzenia.

Edited by qlkin

@Cr3atywny123  Przejrzałem filmiki do OGSE i żaden nie pokazuje takiego zadania. Czy ci najemnicy to Kulgawy z bandą?

Jeśli nie, to opisz dokładniej sytuację i daj jakiś zrzut pokazujący moment otrzymania granatnika ( dialog ), oraz drugi miejsca gdzie się to dzieje. Może też być zrzut mapy, z dobrze widocznym znacznikiem GB.

W modach z tamtych czasów były takie sytuacje, że BTRa można było załatwić uderzając nożem w tył transportera.

@kondotier Pancerniak77 wysłał filmik już z tym questem, rpg respi się w rogu stodoły, w jedynym miejscu gdzie nie strzela BTR. Strzelałem już z wszystkiego używając spawnera z każdej strony co jest ciężkie bo padam na strzała od BTR'a. Na początku trzeba zatrzymać samochód z 3 wojskowymi i porucznikiem wojskowych, przechwycić go a później rozwalić BTR wsparcia.

@kondotier Jest tylko jeden moment wyboru opcji dialogowej tak naprawdę i tak wybrałem dobrą taką jak w solucji. 2 opcja po prostu blokuje questa i nie ma nawet pojmowania porucznika.

Chyba sobie jednak odpuszczę tego moda. Stwierdziłem że może wczytać jakiegoś save'a zanim wszedłem na Parów, ale z jakiegoś powodu ostatnie savy z 5-6 godzin grania działają ale zniknęły wszystkie postacie prócz questowych na wszystkich lokacjach. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem i nie mam ochoty nadrabiać 5-6 godzin grania.