Cr3atywny123 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Witam, mam taki dziwny problem gdyż podczas pomocy najemnikom na Parowie w momencie gdy przyjeżdża BTR dostajemy rpg i 2 rakiety. No niestety u mnie BTR z jakiegoś powodu jest niezniszczalny i nawet 20 rakiet nie robi na nim wrażenia. Czy jest na to jakiś fix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 @Cr3atywny123 Wstawiłeś wpis tak, że nie wiadomo o jaki mod się rozchodzi. Trzeba było napisać w temacie moda. Domyślam się, że to Czas Sojuszu. Ale wolę abyś napisał tytuł części moda. Jeżeli moje domysły o mod są prawidłowe, to zmień miejsce z którego strzelasz i celuj w inne miejsce na BTRze. Dla Ciebie to niewidoczne, ale mogą przeszkadzać tekstury. Zobacz od 19:00. Tylko że na filmiku ta akcja jest nie w czasie, bo robi ją po powtórnym powrocie na lokację i na początku błądzi i szuka BTRa. No i widać, że nie wie jak celować, bo celuje tym górnym krzyżykiem, a trzeba celować tym co powstaje z podwójnych linii. https://www.youtube.com/watch?v=kz4Ny91-ROc Drugie trafienie niszczy BTR. Ale jeden z BTRów trzeba wykorzystać do dalszego działania. Czy to czasem nie ten, którego zniszczyć nie możesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cr3atywny123 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 @kondotier Mod to OGSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 @Cr3atywny123 Może spróbuj rzucać granatami pod BTR. Ewentualnie z granatnika podlufowego jak tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cr3atywny123 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 @Pancerniak77 Niestety nic to nie daje, dodam ze BTR mnie oneshotuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 (edytowane) @Cr3atywny123Coś Ci w plikach nie gra. Spoiler Link do strony moda na moddb: https://www.moddb.com/mods/old-good-stalker-evolution/downloads Taki problem na reddit: Domyślam się, że możesz grać na wersji O.G.S.E. 0.6.9.3 Final 2.0 Patch 2.10R, sprawdź opisy fiksów i próbuj. Ewentualnie spawner i ze 100 granatów do za...łatwienia przeszkody, ale lepiej poprawki. Powodzenia. Edytowane 2 Sierpnia 2022 przez qlkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 @Cr3atywny123 Przejrzałem filmiki do OGSE i żaden nie pokazuje takiego zadania. Czy ci najemnicy to Kulgawy z bandą? Jeśli nie, to opisz dokładniej sytuację i daj jakiś zrzut pokazujący moment otrzymania granatnika ( dialog ), oraz drugi miejsca gdzie się to dzieje. Może też być zrzut mapy, z dobrze widocznym znacznikiem GB. W modach z tamtych czasów były takie sytuacje, że BTRa można było załatwić uderzając nożem w tył transportera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cr3atywny123 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 @kondotier Pancerniak77 wysłał filmik już z tym questem, rpg respi się w rogu stodoły, w jedynym miejscu gdzie nie strzela BTR. Strzelałem już z wszystkiego używając spawnera z każdej strony co jest ciężkie bo padam na strzała od BTR'a. Na początku trzeba zatrzymać samochód z 3 wojskowymi i porucznikiem wojskowych, przechwycić go a później rozwalić BTR wsparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 @Cr3atywny123 A to zatrzymanie żołnierzy i rozmowę z nimi przeprowadziłeś prawidłowo? Bo tylko to może powodować, że skrypt nie zaskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cr3atywny123 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 @kondotier Jest tylko jeden moment wyboru opcji dialogowej tak naprawdę i tak wybrałem dobrą taką jak w solucji. 2 opcja po prostu blokuje questa i nie ma nawet pojmowania porucznika. Chyba sobie jednak odpuszczę tego moda. Stwierdziłem że może wczytać jakiegoś save'a zanim wszedłem na Parów, ale z jakiegoś powodu ostatnie savy z 5-6 godzin grania działają ale zniknęły wszystkie postacie prócz questowych na wszystkich lokacjach. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem i nie mam ochoty nadrabiać 5-6 godzin grania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 @Cr3atywny123 Decyzja należy do Ciebie. Ale ten fakt, że poprzednie zapisy nie powodują prawidłowego uruchomienia moda, świadczy o niesieniu przez nich błędów. Niekoniecznie spowodowanych grą. I to może spowodowało kumulację przy likwidacji BTRa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi