bulak Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Cześć, mam kompa z przed 10 lat Intel Core i5 2500K CPU 3.3GHZ , kartę radeon RX 580 , 16GB ramu. Włączam grę na względnie wysokich ustawieniach i mam średnio 20 klatek na sekundę. Wie ktoś może które ustawienie graficzne (lub też mod) powoduje taki spadek Fps? Chciałbym zwiększyć wydajność chociaż do tych 30-40 klatek. Z góry dzięki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eksplo_Raptus Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Godzinę temu, bulak napisał: Cześć, mam kompa z przed 10 lat Intel Core i5 2500K CPU 3.3GHZ , kartę radeon RX 580 , 16GB ramu. Włączam grę na względnie wysokich ustawieniach i mam średnio 20 klatek na sekundę. Wie ktoś może które ustawienie graficzne (lub też mod) powoduje taki spadek Fps? Chciałbym zwiększyć wydajność chociaż do tych 30-40 klatek. Z góry dzięki za pomoc:) Najwięcej Fpsów kradną ustawienia dotyczące świateł, promieni słonecznych. Anomaly sam w sobie bez dodatków nie powinien powodować jakiś większych problemów. Rada ode mnie to po prostu zmniejsz ustawienia lub zainstaluj addona który zmiejsza rozdzielczość tekstur. https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/anomaly-1k-performance-textures-pack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 @bulakEwentualnie zmniejsz jeszcze gęstość trawy, to zawsze żarło fpsy w modach. No i zobacz czy na średnich ustawieniach graficznych nie będzie znacznej różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulak Opublikowano 19 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 dzięki za odpowiedź, po ponad godzinnej walce z ustawieniami graficznymi gdzie trzeba było zrestartować grę praktycznie za każdym razem wyłączyłem antyaliasing póki co gdzie klatki wzrosły do 50-70. Normalnie w deszczu miałem 13 wcześniej a teraz mam 50 także jest dobrze. Aktualnie próbuję z optymalizować grę na maksymalnie możliwych ustawieniach graficznych pod mój komputer, większość ustawień mam na wysoko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 25 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 W dniu 19.10.2022 o 16:11, bulak napisał(a): dzięki za odpowiedź, po ponad godzinnej walce z ustawieniami graficznymi gdzie trzeba było zrestartować grę praktycznie za każdym razem wyłączyłem antyaliasing póki co gdzie klatki wzrosły do 50-70. Normalnie w deszczu miałem 13 wcześniej a teraz mam 50 także jest dobrze. Aktualnie próbuję z optymalizować grę na maksymalnie możliwych ustawieniach graficznych pod mój komputer, większość ustawień mam na wysoko. Pozdrawiam. 28-30 fps powinno ci wystarczyć do normalnego grania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi