Agrael Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Platforma: Call of Chernobyl | Anomaly 1.5.2 Autor: jdud Data premiery: 13.09.2021 r. OPIS: Spoiler Expedition to dodatek graficzny, którego celem jest poprawa wizualnej jakości Anomaly 1.5.2. Ponadto zawiera rozszerzenia t.j. Enhanced Shaders Framework, ulepszone oświetlenie, renderowanie, obróbkę powierzchni, poprawki związane z pogodą, nowe efekty i wiele więcej. Jest także dostępny w wersji standalone, więc można zapomnieć o powodowanych przez kompatybilność CTD błędach i możliwych konfliktach. Aktualna wersja 2.2.1: Dostosowano do Anomaly 1.5.2, Wszystkie nowe bronie z B&S i oddzielne dodatki z nowymi dźwiękami, Dodano True Surface Parallax (niekompatybilny z kałużami po deszczu), Nowe kalibry: 50 BMG, 14.5 mm, .50 AE, Nowe efekty cząsteczkowe, Poprawiono kilka błędów, Mniej wzmożony głód oraz pragnienie. Podziękowania dla autorów dodatków, których praca została wykorzystana: Spoiler Enhanced Shaders and Color Grading for 1.5.1 (KennShade) Boomsticks and Sharpsticks (Mich Cartman) Gunslinger NPC Pack (Azetrix) Frozen Zone assets (Frozen Zone team) SSR for Anomaly 1.5.1. (@LVutner) Food, drug and drinks animations (Feel_Fried) JSRS Sound Overhaul (Solarint, JSRS Team) Cement's Weapon Reposition (Cement) MP-7 Replacement (PYP) Bizon & Vityaz Replacements (Strogglet15) T.H.A.P. REWORK (IENCE, ICHICROW) Immersive Hud (Prozhora) Screen Space Shaders (Ascii1457) ASH-12 Tactical (L4U6H1N6-LUN4T1C) VSSK Vykhlop Remodel (BarryBogs) Banjali's Realistic Bodily Needs (Banjali) Dialog Dynamic UI (Stimey) Parallax Shaders (Nieznany autor, zapożyczone z Anomaly Reality Modpack) Snipex guns (L4U6H1N6-LUN4T1C) Jeśli zapomniałem o kimś wspomnieć, hm... Jest tego zbyt wiele, żeby w tym momencie wszystko prześledzić. Spoiler Dlaczego stalkerzy noszą przy sobie do 90 sztuk amunicji i broń w dobrym stanie? Ponieważ to ma sens, że stalkerzy będą dbać o swoją broń i korzystać z amunicji do obrony. Ta cecha była testowana przez długi czas i na pewno nie szkodzi rozgrywce. Handlarze są nadal tak samo ważni, jak zawsze, ponieważ amunicja i broń to tylko ułamek całego wyposażenia, które jest potrzebne do przetrwania w Strefie. Jesteś po prostu zmuszony do przyjęcia bardziej swobodnego, pełnego akcji podejścia do walki z amunicją i widowiskiem cząsteczek podczas strzelaniny, w przeciwieństwie do strategicznego umieszczania ołowiu w nogach przeciwników. Dlaczego wszystkie artefakty są "śmieciowe"? Ten dodatek nie miesza już w spawnie artefaktów. Jeśli otrzymujesz tylko śmieciowe artefakty, to albo z powodu złego detektora, albo innego dodatku. Moja gra nie wygląda tak jak na screenach, oszukujesz ludzi! "Wersja tylko graficzna" nie jest w rzeczywistości pełnym liftingiem graficznym, ponieważ Moddb nie pozwala mi wrzucać na swój serwer plików większych niż 60 MB, mówiąc prościej "error uploading, try again". Jest tak od tygodni. W związku z tym, jeśli chcesz, aby gra wyglądała dokładnie tak, jak na screenshotach, musisz pobrać modpack. Możemy poprosić o Torrenta? Mój dostawca internetu nie pozwala mi korzystać z połączeń P2P, więc nie mogę zaoferować torrenta do pobrania Expedition. Niebo jest zbyt jasne aghhhhhh moje oczy. jdud umieść supernowe na niebie ahhhhh. Vanilla Anomaly sky shaders są ustawione na 1,8-krotne prześwietlenie. Expedition shaders to naprawiają, ale jeśli coś jest źle zainstalowane to będziesz miał stare shadery w folderze lub stary cache shaderów. Usuń folder shaderów w Expedition/Gamedata/, usuń shader cache w Expedition/Appdata/ i zastąp je tymi z zipa. Modpack zip nie zawiera folderu shaders, zawiera shaders.db. Więc pomiń usuwanie folderu shaders dla modpacka, ale usuń shader cache. Tak, to jest tak skomplikowane. Mój ekran jest niebieski, gdy podnoszę broń B&S. Rozwiązanie jest w readme. Lol, ten gość nie potrafi zrobić poprawnej wersji tylko graficznej. Napraw serwery MODDB tak, aby nie wyświetlały mi komunikatu "error uploading try again" przy czymkolwiek większym niż 80 mbs i dostaniesz poprawną wersję graficzną. Spoiler Jeśli napotkałeś błąd, możesz użyć tego formularza, aby pomóc ulepszyć Expedition. Prosimy pamiętać, że akceptowane są tylko raporty o awariach z Vanilla Anomaly i Expedition 2.x. Raporty z wersji 1.x nie są już brane pod uwagę, ponieważ wersja 2.0 jest przebudowywana od podstaw. Formularz raportu CTD Możesz również wysyłać ogólne raporty o błędach. SCREENY: Spoiler Wydają się ciemniejsze niż w grze. VIDEO: Spoiler Laboratorium X-16 II: Spoiler Wolność II: Spoiler Monolit: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Pobrane archiwum wystarczy rozpakować do folderu z Anomaly w wersji 1.5.2 ze zgodą na podmianę plików i gotowe - można grać. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Anomaly 1.5.2 - Expedition 2.2.1: Mediafire - [KLIK] Torrent - [KLIK] Anomaly 1.5.2 - Expedition 2.2.1 (Shadery): ModDB - [KLIK] Patche i drobne poprawki: Dropbox - [KLIK] Źródło: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 (edytowane) Gdyby ktoś pokusił się o zagranie w moda, a raczej dodatku do Anomaly, jakim jest Expedition, warto zainstalować patcha, a dokładnie Mandalory Patch, bodajże aktualną wersją jest numerek 1.1. Zawiera kilka udogodnień, w tym łatkę naprawiającą animację zaciągnięcia się papierosem. Animacja powodowała wylot do pulpitu, a łatka to naprawia. Warto też poczytać po wypakowaniu Expedition, w instrukcji dodatku, czy readme jak kto woli, informację o wylocie na pulpit po podnoszeniu broni z BaS (Boomstick and Sharpsticks) i jak poradzić sobie z danym problemem. Jest też mowa o czarnym ekranie i rozwiązaniu tej sytuacji. Ogólnie instalacja dodatku jest prosta i bezproblemowa, bez konieczności użycia JGSM, czy Mod Organizera. Zawiera w sobie kilka ładnych dodatków graficznych plus kilka bajerów. Aczkolwiek będą chyba kolejne wersje add-one, gdyż ludzie na moddb zgłaszają wyloty do pulpitu i błędy. Optymalizacja jest na dobrym poziomie. W mym przypadku lepiej działała niż mod do Anomaly jakim jest Desolation, czy inne modziwa korzystające z multum shaderów, czy ogromnie poprawiających jakość tekstur i tym podobnie. Jednakże Expedition ma swoje wymagania sprzętowe. Koniec końcem, można w to pograć i póki co, nie warto zrażać się oceną tego dodatku na moddb 6.6, gdyż jak każdy z Nas, musi osobiście przekonać się, czy warto w to zagrać. Dodatków do Anomalii jest całe multum i przez parę, kilka lat wyrosły z niego spore i mocne konkurencje, a na pewno na tym się nie skończy. Brakuje w dalszym ciągu solidnego dodatku fabularnego do Anomalii, jak to było w przypadku któregoś z dodatków Dead Air, czy Legend Returns, gdzie moglibyśmy też grając skupić się na rozbudowanej fabule. Edytowane 27 Grudnia 2022 przez Skryty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi