Skocz do zawartości

Max ustawienia

gucio46

Rekomendowane odpowiedzi

Czy komuś udaje się grać na tych ustawieniach ,bo ja mimo ze mam nie najgorszy komp (opis w profilu) system na SSD ,ustawienia na wykorzystanie pamięci i rdzeni , game booster- to gram na roz. 1280x720 i średnich ustawieniach, a w niektórych lokacjach zdarza mi się na minimum 800x600 bo mnie wywala co jakiś czas na pulpit zwłaszcza przy anomaliach elektro gdzie jest dużo błysków :@

Jak najbardziej..grałem w Soljankę na max. ustawieniach bez kłopotu..teraz gram max. w DMX, który jest o wiele bardziej wymagający w rozdziałce FullHD..1920 x 1080. U ciebie coś jest nie tak... 1..masz jeden z najlepszych procesorów jakie są w tej chwili...powinieneś go puścić przynajmniej na 3,6 by nie blokował karty...te procki kręcą się do 4,5 ghz bez problemów szczególnie seria 2500K. 2..poszukaj wszystkich nowych sterowników do płyty nie tylko grafa i dźwięk ...płyta to chipset i inne sterowniki..zrób scan DriverMax i zobacz co jest na czerwono. 3..pliki .EXE od Depa z rozszerzonym adresowaniem pamięci, ale to chyba już masz..:) 4...wyczyść i scal rejestr 5..SDD wpływa tylko na szybkość ładowania poziomów ewentualnie doładowań w grze i systemu...warto zainwestować bo komp zmienia się na plus i różnica jest znaczna w stosunku do talerza. 6..plik wymiany na tej samej partycji co system i odpowiedniej wielkości

To mi wyskakuje na max jak chce otworzyć plecak ...

[error]Expression	: 0
[error]Function	  : CUICellContainer::FindFreeCell
[error]File		  : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\ui\UIDragDropListEx.cpp
[error]Line		  : 508
[error]Description   : there are no free room to place item
jedynie to zwiększałem udźwig i na wypadanie z forum porada

HUD w Soljance ten z instalki nic nie zmienialem

To nie jest wina systemu..coś jest nie tak z HUD na Twoim monitorze....taki błąd występuje gdy element nie trafia na swoje miejsce w kwadratach menu. Można go wywołać np. gdy masz pełny pas artów i klikasz na kolejny by go tam dodać ..w Soli wylot gwatantowany..:) Kombinowałeś coś z HUD gry..jaki masz HUD w Soljance.?

Mamy podobnej wydajnosći zestawy z tym ze ja mam sporo wydajniejszą kartę. DMX śmiga mi jak szalony na max detalach i 1600x1200 na PII x4 955, 6GB ram i gtx470 :) 4x500GB RAID0 Ustaw, rozdzielczość np. 1024x786 i wyłącz filtrowanie + zmniejsz gęstość trawy do minimum. Twoja karta możne najzwyczajniej niedomagać, to jest wersja 776MB czy 1GB ? Czy podstawowa wersja gry tez ci chodzi z oporami ?

Bez przesady panowie..mod na kompie Gucio... CPU i5 / 6gb RAM / Gigabyte GeForce GTX 460 .... ma chodzić na max. detalach. Ta konfiguracja jest lepsza niż moja (poza kartą graficzną), a gram w pełnych detalach DMX. Poprzednio miałem ATI HD 4870/ 512 MB i również grałem na max. detalach w FULLHD, a to dołuje kompa i to bardzo. Podejrzewam, że system nie jest dobrze zoptymalizowany...pierwszy krok to procesor na 3,6 GHZ i plik wymiany zalecany dla wielkości RAM.

Cytat

Mamy podobnej wydajnosći zestawy

Procesor Intel i5 2500K jest kilkakrotnie wydajniejszy jak Twój Kpuc, Raid0 dobry..ma przeciwnika SDD który również jest dobry (jeżeli gra na nim stoi)...karta Twoja wydajniejsza.. :)

Bez przesady PhenomII x4 955 @4GHz w grach różnice są minimalne. Raz przeważa AMD raz Intel zależny od optymalizacji, a 500zł+ zostaje w kieszeni. To jak na 5fps różnicy bez sensu jest kupować Intela. Tekstury w DMX są przecież sporo większe, czy przypadkiem nie ma na to fix'a dla słabszych kart ? Napisz dokładniej jaka to karta. Jak dawno temu instalowałeś system ? Jaką wersje masz sterowniki ? Czy przypadkiem coś nie pracuje w tle ? (ctrl+alt+del)

Cytat

Bez przesady PhenomII x4 955 @4GHz w grach różnice są minimalne. Raz przeważa AMD raz Intel zależny od optymalizacji,

Nie chodzi mi tutaj o bezpośrednie porównywanie sprzętu (to nie forum dla fanów OC)...chodzi o to,że nie ma żadnych przesłanek by mod u Gucio nie chodził jak należy.. :)..

Phenom II x4 955 ..to najlepszy w tej chwili wybór jakość / cena jeżeli chodzi o procek do gier.

Win7 64 miesiąc ,gra nie na ssd grafika gv-n460oc-768i stery nowe beta poprzednie to samo, mam gamebooster zainstalowany to wszystko wyłączone . Biorę się za procek i pogrzebie trochę w systemie ,ja co da to napisze mam wyłączony plik stronicowania zalecana na sdd Gra mi śmiga na ful detalach jak teraz włączę od nowa to zero problemów ale jak wczyta aktualne stany to wariuje

W dniu 19.10.2011 o 09:18, 'gucio46 napisał(a):

mam wyłączony plik stronicowania zalecana na sdd

Zabobony :D

Niezalecane jest defragmentowanie, przy czasie dostępu =0 to nic nie zmieni.

Pokaż ukrytą zawartość

http://pclab.pl/art47063-2.html

• Dodatnia 1

Ustawiłem na razie standardowo pliki wymiany i nic się nie dzieje nowego, jak już pisałem możne wina leży w zbyt dużym plecaku . początkowe stany smigaja mi na ful natomiast obecne (generatory) chodzą ok puki nie otworze plecak albo wejdę w elektor . Dokończę tego moda i w DMX 134 powalczę :) Zamówiłem nowe chłodzenie to podkręcę procek na razie mam standardowe to się nie bawię . W innych grach nie ma żadnych problemów tak jak i w podstawce ,zainstalowałem moda na czystym systemie i dalej to samo :@ gram w Rage na ful zero zawiech i płynie

Edytowane przez gucio46