WeteranMonolit Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Cześć. Mam pytanko, czy wam też się sejwy tak długo ładują? Ja jestem w stanie pójść do kuchni, nalać sobie coś do picia, wolnym krokiem wrócić i przed monitorem wypić, zanim mi się załaduje, co jest w sumie trochę dziwne, bo chociażby Zew Monolitu wczytuje je o wiele szybciej. Specyfika moda, czy coś spieprzyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Najlepiej zainwestuj w dysk SSD. Jeśli nie, spróbuj oczyścić i zdefragmentować dysk. Ile ci się wczytuje średnio sejw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WeteranMonolit Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Czas ładowania innych modów jest okej, tylko z Soljanką mam problem, więc to raczej nie kwestia dysku. Co do czasu ładowania, to idę zmierzyć teraz. 3:02m - Narodnaja Soljanka 0:48s - Zew Monolitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Solianka jest bardzo rozbudowanym modem, wiec wczytanie takiej ilości informacji musi potrwać, zrób to co pisałem w 2 poście, wyłącz zbędne procesy i programy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WeteranMonolit Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 W zasadzie wszystko, oprócz Skype i XFire mam wyłączone. Nie zmienia to jednak strasznie szybkości wczytywania, z tego, co zauważyłem. Jest to poniekąd dziwne, skoro mod wydany na bodajże tych samych bebechach (Zew) potrafi mi się wczytać trzy razy szybciej, a w końcu te parę(naście?) lokacji chyba nie może ważyć o 2 minutach ładowania więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 To jest normalne, żadne dyski SSD ani raid0 ci wielkiej różnicy nie dadzą. Silnik gry nie był pisany pod taką rozbudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WeteranMonolit Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Grr... dość łatwo o śmierć w tym modzie, dlatego mnie to wnerwia. Ale skoro nie ma rozwiązania, to cóż, trudno. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Jaką masz konfigurację sprzętu...wielkość pliku wymiany..RAM..itd..? Podstawa to czysty rejestr..plik wymiany ustawiony na partycji z systemem..defragmentacja dysku..wyłączyć zbędne programy działające w tle Spróbuj...GameBooster 3.1 Inne opcje dla wydajności to temat...http://www.stalkerte...ze-w-stalker-a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WeteranMonolit Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Proc: AMD Sempron 2800+ / 1.6 gHz RAM: 2048 MB Karta: NVIDIA GeForce 7300GT 256 vRAM Słowem: złom. Plik wymiany. Hm, tu jest kiepsko. 3070 mb pliku wymiany tylko na dysku C:. Poprawiłem to, zrestartuję komputer i sprawdzę, jak będzie teraz działać. Swoją drogą, tak to jest, jak się ma rodzinę, która na komputerach ni chu-chu (na razie jadę na nie swoim kompie). Swoją drogą, mój ma jedynie lepszy procesor, więc też nie myślę, żeby jakiś cud nastał i soljanka wczytywałaby szybciej. EDIT: 3:11, więc polepszyło mi to wynik diabelnie... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 To jest normalne, żadne dyski SSD ani raid0 ci wielkiej różnicy nie dadzą. Silnik gry nie był pisany pod taką rozbudowę. Ma ktoś założoną Solianke na dysku SSD? Wydaje się, że wczytywanie sejwów powinno być sporo szybsze na takim dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Mój DMX stoi na SSD...czas ładowania zapisu to 50 sekund. Ładowanie programów i zapisów zależy również od szybkości dysku to jest prawda. Nie jest to jakaś bardzo dużo różnica, ale system na SSD działa znacznie szybciej pod każdym względem. Ogólnie to system jako całość musi być mocny..pojedyncze elementy nie wiele tutaj pomogą. Graczom ze słabszymi kompami bardzo pomocny może okazać się GameBooster... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Mój DMX stoi na SSD...czas ładowania zapisu to 50 sekund. U mnie tak samo a nawet trochę mniej. Ale to dziwna sprawa , nieraz w mgnieniu oka a innym razem, się wczytuje i wczytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Ja czytałem książkę podczas grania w Solę. Też mi schodziło trochę jeden powód dla którego porzuciłem grę w tego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Game Boster to shit który tak na prawde nie działa.Na armie miałem braki w RAM i to dość spore.Game Boster niby mi zaoszczędzał 120-200 MB ram a i tak nie było efektów w grze.Jedyne wyjście to kupić więcej RAM. Chyba jak się usunie tekstury jakieś tam powierzchni to jest lepiej ale gwarancji niedam.Gdzieś jest napisane o tym na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Game Boster to shit który tak na prawde nie działa. Działa tylko jest dla bardzo słabych PC.. :). Duży jego plus to wyłączanie zbędnych procesów podczas gry, by odciążyć system. Dokupić RAM to złoty środek jak zawsze... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Oooo widze że ktoś znalazł rozwiązanie na ten denerwujący problem.Również mam słabego kompa i zanim wczyta mi sie poziom to moge sobie np. zrobic i zjeść pożądne śniadanie :P.Biorąc pod uwage to że w Soljance czesto przechodzi sie z lokacji na lokacje to traci sie bardzo dużo czasu ,bo zamiast grać lub robić coś pożytecznego ;) trzeba siedzieć i czekać aż sie sejw wczyta :@ Zobacze może mi ten Game Booster troche pomoże :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WeteranMonolit Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Wybaczcie odgrzebanie tego tematu, ale: Dopyl - I jak, coś pomogło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Mnie save z początku gry wczytuje się 1,5 min- z ciekawosci sprawdziłem, nie pamietam jak z załadowanym plecakiem. Jest jeszcze kwestia ustawien, moze na niższych wczytuje krócej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 moze na niższych wczytuje krócej Bez wątpienia tak jest, skoro komputer ma do wczytania mniejszej rozdzielczości tekstury itp... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WeteranMonolit Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Grałem na minimalnych :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 No to ból :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Wybaczcie odgrzebanie tego tematu, ale: Dopyl - I jak, coś pomogło? Troche szybciej sie wczytuje ale w sumie to niewiele :P Jednak lepsza taka zmiana niż wcale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Hej, Sory, że odkopuje tak stary temat ale chciałem zapewnić, że w dalszym ciągu savy wczytują się masakrycznie długo i nie zależy to praktycznie od komputera czy dysku. Na takim potworze: i7-2670QMRadeon HD6990M x2 Crossfire16 GB RAMSSD 128GB, soljanka na SSD Czas wczytywania save 39s, grafika na fullCzas wczytywania save 37s, grafika na minimum Nawet na tradycyjnym HDD nie sprawdzam bo szkoda czasu :whistling: Musicie się uzbroić w cierpliwość chociażby niewiadomo jakie mieliście potwory, to ogromny megamod, który zawiera tyle nowego, co chyba wszystkie stalkery razem. Ale i tak go postaram się przejść, mam na koncie chyba wszystkie mody z Zewu Prypeci i wspaniały Tajne Ścieżki 2, jak dla mnie wzór moda. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak117 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 40s to b.dobry wynik. Zauważ że niektórym i po 3 min się wczytuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Ja też mam solę na ssd i nowa gra tworzyła mi się 1:05 min, a save wczytuje się średnio 45 sec i z pewnością zależy to najbardziej od dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi