Кристофер (Kpuc) Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Czy bawi się ktoś z was w tego sandboxa ? Brat mnie męczy od jakiegoś czasu bym mu postawił serwer, jego komputer ledwo co daje rade samej grze i sam go nie postawi. Wiec ok, zrobiłem serwer i udostępniłem go, następnie się do niego podłączyłem i co teraz ? Powinienem być adminem a nie jestem, gra mnie widzi jak zwykłego użytkownika do tego są rejony których nie można rozłożyć, znaczy kopie w ziemi a klocek znika i się za chwile pokazuje z powrotem!? Próbuje wpisać jakaś komendę np. na zmianę pogody ale nie odnosi to skutku. Co zrobić by gra mnie widział jako admina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Czysty serwer czy bukkit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Serwer czysty w wersji 1.0.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 musisz się zarejestrować register<hasło> i powinno zalogować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Nie będzie działać na czystym serwerze, poczytałem troszkę ale na razie to czarna magia dla mnie, żeby można było się rejestrować trzeba jakieś pluginy na to zrobić :@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Używaj Bukit, do niego tylko są pluginy z tego co wiem. To co Ci się przyda: http://forums.bukkit.org/threads/admn-dev-permissionsex-pex-v1-16-tomorrow-is-today-1337.18140/ http://forums.bukkit.org/threads/admn-gen-admincmd-5-10-time-give-tp-repair-heal-kill-warp-weather-afk-multi-lingual-moved.10770/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Wpisz w konsoli servera op <Nick> Lub Edytuj plik Ops.txt ------------------------------- Komendy; /help – Lista komend dostępnych na serwerze /list – Wyświetla listę zalogowanych graczy /say <wiadomość> – Wysyła wiadomość do wszystkich graczy /give <nick> <id przedmiotu> <ilość> – Wysyła graczowi przedmiot /tp <twój nick> <nick przyjaciela> (lub na odwrót) – Teleportuje cie do gracza, lub teleportuje gracza do ciebie /time – Ustala czas dnia np: /time 8 /kick <nick> <powód> – Wykopuje gracza /ban <nick> <powód> – Banuje gracza na Nick /unban <nick> – Odbanowuje gracza /ipban <IP> – Banuje gracza na IP /unban-ip <IP> – Odbanowuje gracza /op <nick> – Nadaje graczowi przywileje Operatora /unlimited <nazwa> lub <id> – Daje graczowi nieskończoność danego przedmiotu np: strzał /slay <nick> – Zgładza gracza /spawn – Przenosi osobę co to wpiszę na spawn /motd – Wyświetla wiadomość powitalną /weather <stormy/sunny> – Ustala rodzaj pogody /mute <nick> – Ucisza gracza /unmute <nick> – Zdejmuje uciszenie z gracza /god <nick> – Daje graczowi nieśmiertelność /heal <nick> – Ulecza gracza /spawnmob [-p] [-d] [-i] [-r] <mob> [ilość] [lokacja] – Tworzy wybranego potwora w dowolnej pozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Temat w zasadzie rozwiązany, dzięki portals za podpowiedz tego bukkita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi