Jump to content

Minecraft, postawiony serwer i co dalej?

Recommended Posts

Czy bawi się ktoś z was w tego sandboxa ? Brat mnie męczy od jakiegoś czasu bym mu postawił serwer, jego komputer ledwo co daje rade samej grze i sam go nie postawi. Wiec ok, zrobiłem serwer i udostępniłem go, następnie się do niego podłączyłem i co teraz ? Powinienem być adminem a nie jestem, gra mnie widzi jak zwykłego użytkownika do tego są rejony których nie można rozłożyć, znaczy kopie w ziemi a klocek znika i się za chwile pokazuje z powrotem!? Próbuje wpisać jakaś komendę np. na zmianę pogody ale nie odnosi to skutku. Co zrobić by gra mnie widział jako admina ?

Używaj Bukit, do niego tylko są pluginy z tego co wiem. To co Ci się przyda: http://forums.bukkit.org/threads/admn-dev-permissionsex-pex-v1-16-tomorrow-is-today-1337.18140/ http://forums.bukkit.org/threads/admn-gen-admincmd-5-10-time-give-tp-repair-heal-kill-warp-weather-afk-multi-lingual-moved.10770/

• Positive 1

• 2 months later...

Wpisz w konsoli servera op <Nick> Lub Edytuj plik Ops.txt ------------------------------- Komendy; /help – Lista komend dostępnych na serwerze /list – Wyświetla listę zalogowanych graczy /say <wiadomość> – Wysyła wiadomość do wszystkich graczy /give <nick> <id przedmiotu> <ilość> – Wysyła graczowi przedmiot /tp <twój nick> <nick przyjaciela> (lub na odwrót) – Teleportuje cie do gracza, lub teleportuje gracza do ciebie /time – Ustala czas dnia np: /time 8 /kick <nick> <powód> – Wykopuje gracza /ban <nick> <powód> – Banuje gracza na Nick /unban <nick> – Odbanowuje gracza /ipban <IP> – Banuje gracza na IP /unban-ip <IP> – Odbanowuje gracza /op <nick> – Nadaje graczowi przywileje Operatora /unlimited <nazwa> lub <id> – Daje graczowi nieskończoność danego przedmiotu np: strzał /slay <nick> – Zgładza gracza /spawn – Przenosi osobę co to wpiszę na spawn /motd – Wyświetla wiadomość powitalną /weather <stormy/sunny> – Ustala rodzaj pogody /mute <nick> – Ucisza gracza /unmute <nick> – Zdejmuje uciszenie z gracza /god <nick> – Daje graczowi nieśmiertelność /heal <nick> – Ulecza gracza /spawnmob [-p] [-d] [-i] [-r] <mob> [ilość] [lokacja] – Tworzy wybranego potwora w dowolnej pozycji