Jump to content

Internet LTE

Recommended Posts

To nie wiem czemu.Może tam gdzie mieszkasz nie ma dobrego zasięgu? ja będąc w Myśliborzu tak samo nie miałem dobrego zasięgu miałem bodajże EDGE (zamiast 7,2 Mb/s wykorzystywał mi może z 256kb/s)Lecz ostatnio jak tam pojechałem z netem to już mi normalnie prędkość wykorzystywał.Mi się wydaje że może w mieszkaniu gubisz zasięg,jeżeli net nie wykorzystuje tej prędkości co masz w umowie to jak się nie mylę możesz z nimi rozwiązać umowę bez konsekwencji,bynajmniej mojemu bratu w Niemczech Vodafone rozwiązało umowę bo net mu źle chodził a nieraz całkowicie zasięg zanikał .Jak chcesz to sprawdź sobie internet w Play,kiedyś miałem z Play'a (kupiłem w salonie tylko że musiałem latać do kiosku doładowywać jak telefon ale był bez żadnej umowy ) A jeżeli ci nie starcza transferu to aktywuj sobie Iplusopobieracz,bodajże 10 zł miesięcznie więcej ale masz od 00.00 do 9.00 lub od 00.00 do 12.00, zresztą poczytaj sobie o tym na ich stronie http://internet.plus.pl/indywidualni/iplusopobieracz

• 2 years later...

Jeżeli macie zasięg LTE to polecam kupić modem LTE  huawei b593-12 (ja mam 24, różnica taka że odbiór do 150Mbps a nie do 100 ale to żadna różnica u nas). Do tego kartę Play albo RedBull Mobile i macie za 17zł miesiąc darmowego internetu do 2014r.

Ja mam pierwszą antenę BTS 400m od siebie i zasięg 95/100% (grube ściany), łącze jest bardzo stabilne i ping 20/30ms, bardzo dobrze się na tym gra po sieci a pobieranie do 15Mb/s i wysyłanie do 5Mb/s, ludzie w centrach maja i po 75Mb/s :0

Cały haczyk w tym że ten modem posiada opcję blokady tylko LTE dzięki czemu nie przełącza się na 3G (u mnie na 3G 7Mb/s || 0.30Mb/s przy 250/450ms).

Ps. niema limitów ;) Niby jest 200GB/miech ale nie zaskakuje :D

ED>

Kurka teraz tak patrze zrobiłem niezły odkop (Napisano 12 grudzień 2011 - 17:03) a temat był na liście ostatnio aktywnych, jakim to cudem, może ktoś podbił  ??

ED2. Już wiem, po wylogowaniu temat pojawia się na "Ostatnie posty" :D