czernobyl10 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Mam pytanie do osób które posiadają i korzystają z internetu LTE w Cyfrowym Polsacie ewentualnie w Plusie. Jak oceniacie tą usługe, wszystkie plusy i minusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Podpinam się pod pytanie,gdyż sam mam chrapkę na ten internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ten internet ma jedna WIELKĄ wadę, mianowicie pakiet danych, co komu po 100Mb/s skoro w 3 minuty wyczerpie limit ? Limit przy 120zł miech to 25GB. Plusem jest oczywiście mobilność. Tylko po co komu w lesie 100Mb/s ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Tak tylko teraz to taki internet radiowy to strasznie muli, mam iplusa jak wskakuje 3G to strasznie zamula. Jak czytałem w opisie usługi to super, ale Plus i Polsat nadają z tych samych nadajników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ja mam Internet mobilny z iplusa 3gb i na HSDPA ładnie śmiga.Czernobyl10 Korzystasz z programu do uruchamiania neta od Iplusa?Bo ja jak z niego korzystałem to też mi strasznie mulił.Teraz korzystam z Mobile Partnera i jest o niebo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Korzystam z programu iplusa. Raz jak miałem stary modem zachciało mi się aktualizować program i to był błąd. Potem dzwoniłem do pomocy i tam powiedziel aby nigdy nie wykonywać aktualizacji gdyż będą błędy. Muli jak mam 3G albo pod koniec okresu rozliczeniowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Pod koniec okresu rozliczeniowego może dlatego muli ci bo transfer przekraczasz :D Ja tak mam często Mi Mobile partner dobrze się spisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 O to chodzi że nie wykorzystuje limitu do końca, taka mała zagadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 To nie wiem czemu.Może tam gdzie mieszkasz nie ma dobrego zasięgu? ja będąc w Myśliborzu tak samo nie miałem dobrego zasięgu miałem bodajże EDGE (zamiast 7,2 Mb/s wykorzystywał mi może z 256kb/s)Lecz ostatnio jak tam pojechałem z netem to już mi normalnie prędkość wykorzystywał.Mi się wydaje że może w mieszkaniu gubisz zasięg,jeżeli net nie wykorzystuje tej prędkości co masz w umowie to jak się nie mylę możesz z nimi rozwiązać umowę bez konsekwencji,bynajmniej mojemu bratu w Niemczech Vodafone rozwiązało umowę bo net mu źle chodził a nieraz całkowicie zasięg zanikał .Jak chcesz to sprawdź sobie internet w Play,kiedyś miałem z Play'a (kupiłem w salonie tylko że musiałem latać do kiosku doładowywać jak telefon ale był bez żadnej umowy ) A jeżeli ci nie starcza transferu to aktywuj sobie Iplusopobieracz,bodajże 10 zł miesięcznie więcej ale masz od 00.00 do 9.00 lub od 00.00 do 12.00, zresztą poczytaj sobie o tym na ich stronie http://internet.plus.pl/indywidualni/iplusopobieracz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Tu gdzie mieszkam jest tyle nadajników że sieci się wzajemnie chrzanią a o Playu to nie chce słyszeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 To już nie wiem jak pomóc,nie mam pomysłów więcej.A dzwoniłeś do nich? http://komputery.katalogi.pl/iPlus_problem_z_oprogramowaniem_oraz_SZYBKOSCIA_lacza_oraz_transferu-t113898.html http://www.bez-kabli.pl/printview.php?t=10883 Może tam coś znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Byłem w siedzibie głównej Plusa, mieli montować nowe nadajniki i przekazniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ja teraz mam internet orange freedom pro (nie mam wyboru, ten albo żaden) i powiem wam, że można się przyzwyczaić. Limit 3 GB wystarcza na przeglądanie stron, a pobieram w nocy od 23 do 6 bez limitu z prędkością ok 350 - 370 kb/s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Smox mam pytanie ile płacisz za ten internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ogólnie to pobrać też moge ale wiadomo że chciałoby się aby to wszystko działało jak trzeba. Inny operator nie wchodzi w gre bo tam gdzie czasem jade na wieś tylko Plus ma względny zasięg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 50 zł +19 -20 = 49zł. 50 - abonament. 19 - Szczęśliwe godziny (ale sobie wymyślili) pobieranie w nocy bez limitu. 20 - doładowanie karty telefonicznej co miesiąc w orange. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ja mam iplus prywatnie 7Giga za 75 złoty plus 20 smsów w abonamencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ja płacę tyle co ty Czernobyl10 tylko mam 3 giga bo jestem na tej starej umowie jeszcze :/ .Może poczytaj sobie o innych programach do neta?bo ja z oryginalnym plusowskim też cienko jechałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Jeżeli macie zasięg LTE to polecam kupić modem LTE huawei b593-12 (ja mam 24, różnica taka że odbiór do 150Mbps a nie do 100 ale to żadna różnica u nas). Do tego kartę Play albo RedBull Mobile i macie za 17zł miesiąc darmowego internetu do 2014r. Ja mam pierwszą antenę BTS 400m od siebie i zasięg 95/100% (grube ściany), łącze jest bardzo stabilne i ping 20/30ms, bardzo dobrze się na tym gra po sieci a pobieranie do 15Mb/s i wysyłanie do 5Mb/s, ludzie w centrach maja i po 75Mb/s :0 Cały haczyk w tym że ten modem posiada opcję blokady tylko LTE dzięki czemu nie przełącza się na 3G (u mnie na 3G 7Mb/s || 0.30Mb/s przy 250/450ms). Ps. niema limitów ;) Niby jest 200GB/miech ale nie zaskakuje :D ED>Kurka teraz tak patrze zrobiłem niezły odkop (Napisano 12 grudzień 2011 - 17:03) a temat był na liście ostatnio aktywnych, jakim to cudem, może ktoś podbił ?? ED2. Już wiem, po wylogowaniu temat pojawia się na "Ostatnie posty" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi