smox Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Posiadam kartę graficzną - ATI Radeon HD 4850 i malutki problem. Postawiłem nowy system i od razu zaktualizowałem sterowniki. Po uruchomieniu Stalkera okazało się, że gra nie pamięta ustawień jasności. Przy przechodzeniu na nowy poziom muszę korygować ustawienia. Suwaki są tam gdzie je ustawiłem, ale jest za ciemno. Wystarczy lekko poruszyć jeden suwak i wszystko wraca tak jak ustawiłem. Dzieje się tak tylko w Stalkerze, córki grają w Sims 3 i tam tego problemu nie ma. Dodam jeszcze, że na sterownikach zakupionych razem z kartą, tego problemu nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Pobierz free programik...do usuwania pozostałości sterowników...nazywa się Driver Sweeper. Link...http://www.programos...er-sweeper.html 1. Odinstaluj sterownik w panelu karty..tam gdzie właściwości..aktualizacja..odinstalowanie ..itd...restart 2. Uruchom programik i zaznacz opcje czyszczenia dla ATI..powinien wyczyścić wszystko co ma związek ze sterownikiem 3..Restart systemu ..uruchom narzędzie i sprawdź czy czegoś jeszcze nie wykryje. Jeżeli nie można instalować nowy sterownik. 4..Instalacja nowego sterownika. Po instalacji należy sprawdzić w panelu karty czy wersja sterownika zgadza się z zainstalowaną. 5. Restart systemu Jeżeli taka operacja nie rozwiąże problemów należy zainstalować poprzednią wersję sterownika. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted January 27, 2012 Author Report Share Posted January 27, 2012 Dzięki Malakas, bardzo dobrze to wytłumaczyłeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts