Кристофер (Kpuc) Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Kultowy komunikator zmienia nazwę: po prostu GG GG – oto nowa oficjalna nazwa popularnego komunikatora Gadu-Gadu. Potocznie używany skrót zyskał na oficjalności. O Gadu-Gadu od dawna użytkownicy mówią GG, a teraz ten skrót stał się oficjalną nazwą komunikatora. Kolejną zmianą jest nowe logo, które pojawi się już w najbliższej wersji aplikacji. - GG to znany, powszechnie używany skrót zamiennie z Gadu-Gadu – mówi o zmianie nazwy Tomasz Jażdżyński, szef GG Network. - Mówiąc lub pisząc np. GG 21 mamy na myśli numer, pod jakim możemy porozmawiać. Uznaliśmy, że wraz z wydaniem nowej platformy komunikacyjnej należy uznać ten skrót za jedyną, oficjalną nazwę komunikatora. Uprościć, podobnie jak uprościliśmy komunikator. Ale to nie jedyny cel wprowadzonych nowości. Znak w 12-letniej już historii Gadu-Gadu zmieniał się wielokrotnie, w liternictwie i symbolu. Pojawiły się niespójne logotypy innych usług oferowanych przez producenta komunikatora. Nowe logo GG wprowadza uporządkowaną identyfikację, a jednocześnie wiernie nawiązuje do kultowego słoneczka. Zmiany objęły w nim korektę rozstawu oczu, lekką zmianę uśmiechu, kształtu promieni, ujednolicono kolory. Zauważalna jest na pierwszy rzut oka typografia, czyli czytelne duże litery: GG. - Krzysztof Łabno, który jest autorem nowego znaku stworzył symbol, który od teraz jest nowym oficjalnym logo GG – nadal uśmiechniętym słoneczkiem, już z krótkim napisem GG. Zaprojektowane przez niego liternictwo odzwierciedla nowoczesny i dynamiczny charakter najnowszej wersji aplikacji – mówi Kaia Juszczak, dyrektor kreatywny GG Network S.A. Przypomnijmy, że nowa wersja GG, o której już pisaliśmy, zostanie udostępniona w wersji beta jeszcze w tym miesiącu. Po raz pierwszy w innowacyjny sposób połączy ona środowiska wersji instalacyjnej (na komputer), przeglądarkowej i mobilnej. Źródło/Fot.: GG Network Robią co mogą by nie zginać w tłumie, sporo osób posiada numer GG, a ile tak na prawdę korzysta z samego komunikatora ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WeteranMonolit Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Eh, nie ma tutaj odpowiedzi dla mnie. Ja najczęściej wyłączam GG, bo żre zasoby, jak jasna cholera i korzystam na telefonie przy pomocy Palringo, ale czasami siedzi włączony, jak z kimś muszę pogadać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trurl3 Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Jestem wiernym tradycyjnym użytkownikiem Tlena, który akceptuje także GG. Wole tę platformę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junx Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Ja mam AQQ i nie narzekam :) Mało potrzebuje pamięci do działania i o wiele lepiej działa niż gg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts