Кристофер (Kpuc) Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 W sieci od jakiegoś czasu pojawił się konkurencyjny dla M$ z jego darmowym 25GB dyskiem w chmurze Speedy Drive z aż 4000GB, nie wspominając o Google z 5GB Wszystko jest bardzo proste, wchodzimy na http://www.speedydrive.net/ > klikamy na SD_setup.exe i pobieramy małą aplikację. Po jej uruchomieniu, na dole mamy napis register, klikamy na niego i wpisujemy login i email dla naszego konta. Na nasz email przychodzi informacja i link, klikamy na niego i pokazuje się nam nasze hasło i login, które wpisujemy w aplikację. Wybieramy literkę partycji/dysku, bez znaczenia jak sie komu podoba, ja wybrałem s Teraz klikamy na mapuj nasz dysk i mamy go po chwili w naszym komputerze jako dysk sieciowy, możemy z nim robić to samo co z innymi dyskami. Prędkość pobierania ogranicza nam nasze łącze internetowe. Sprawdziłem i upload leciał ~8000Kb/s a pobierałem 100000Kb/s (8/10MB/s) Nie jestem wstanie powiedzieć co będzie za jakiś czas, wiec nie radził bym trzymać taj jedynej kopi naszych plików. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 Zastanawia mnie gdzie jest haczyk. 4 tera całkowicie za darmo ? To na czym zarabiają? Kto za to płaci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianox213 Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 To jakaś podpucha. Według mnie... to jest jakaś pułapka. Zwyczajny "Kowalski" ściągnie to bez jakiej kolwiek konsultacji a później będą nieprzyjemności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted May 3, 2012 Author Report Share Posted May 3, 2012 I się wyjaśniło. http://img831.imageshack.us/img831/6281/sdric.jpg Ceny według mnie są dość niskie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Czyli trial po prostu. Powrzucasz danych, a potem nagle pach ! Zapłać albo dane wylecą w powietrze :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted May 3, 2012 Author Report Share Posted May 3, 2012 Dostałem przy uruchomieniu programu informację że mam kilka dni na testy po czym muszę wybrać pakiet. 6$ to dla takiego Amerykańca grosze, pyknie telefonem SMS... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts