Кристофер (Kpuc) Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Jeszcze kwestia monitora , nie moge ustawić wiecej niz 60 Hz, wystarczy tyle? Nie wiem jaki masz monitor ponieważ nie podałeś, ale zakładam że jakiś normalny a nie żadne 3D, tak wiec 59-60Hz jest standardem. Dwa dyski w szarym dają wynik 559 ogólnie podobnie jak wyzej, jak dałem SSD do granatowego to mi wywalało komunikaty z poziomu dosa, tak że zostane przy tym. Daj zdjęcie z DOS zakładka HDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Dzięki za pomoc i poświęcony czas M. @korn nagrałem film ale po przerobieniu w Formcie na avi dał efekt o połowe gorszy więc nie wiem jak to zrobić żeby oddać realia. W każdym razie Crysis 2 na ultra ustawieniach, z DX11 i texturami wysokiej rozdzielczosci miałem 60 fps bo monitor albo fraps więcej nie puscił. Szukałem jakiejs gry która by mogła sprawdzić sprzęt , ale większość wymieniała Crisis 2 , wiec nie ma chyba co szukac dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 @Buber ostatnia prośba...Zapodaj jeszcze raz 3DMark na tych samych ustawieniach co poprzednio i daj do tematu. Chciałbym zobaczyć różnicę dysku i pamięci w tym teście. Poprzednio było...X5640 3DMarks // Jako porównanie możesz traktować to zestawienie...http://www.anandtech...duct/586?vs=508..Metro 2033 nieźle zajechało karty ma pełnych ustawieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 http://3dmark.com/3dm11/3577978 nowy test No to zainstaluje Metro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 miałem 60 fps bo monitor albo fraps więcej nie puscił. Wyłącz limit, w grach masz taką opcję by niepotrzebnie nie obliczać... frame off Szukałem jakiejs gry która by mogła sprawdzić sprzęt , ale wiekrzość wymieniała Crisis 2 , wiec nie ma chyba co szukac dalej. Metro2033 GTA IV Wiesiek 2 z uber próbkowaniem MS Flight Simulator X Battlefield Bad Company 2 Max payne 3 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Jeżeli będzie chęć zamiany monitora to polecam te pozycje... 1. doskonały Asus 3D..120 hz...http://www.komplett....sku=660844#info. 2...Samsung 3D..120 hz...http://www.komplett....aspx?sku=752271. // Zamieniony magazyn 1TB można wykorzystać na dysk zewnętrzny wystarczy dokupić odpowiednią obudowę np taką..http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=603861 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Tylko szkoda że to wszystko jest 16:9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Dlaczego szkoda..pełny format HD to właśnie 16:9..? // Ten nowy dysk 250 GB już masz ,czy to dopiero plan zakupu..trochę zbędny wydatek bo można było ustalić coś innego..:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Plan, ale został wprowadzony z życie , jutro pewnie dojdzie , a jaka inna opcja? Wydawało mi się ze rozdziałka 1920x1200 jest lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Rozdziałka to kwestia przyzwyczajenia...ja już dawno mam HD i wcale mi to nie przeszkadza. Problem z ekranem HD jest jeden.. musi mieć co najmniej 24 cale. // W tej chwili dyski SSD kosztowały ponad 3000 koron. Planując taki wydatek można było kupić inny dysk do pudła, a ten co masz przerobić na magazyn zewnętrzny. Oczywiście to tylko opcja bo takie plany można robić w nieskończoność. Jest kilka wynalazków... ..http://www.komplett....aspx?sku=657340. ...http://www.komplett....aspx?sku=657313. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Nic straconego...ale najpierw chyba monitor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Tak kup monitor, a o tamtym dysku zapomnij bo mając 2 SSD nie ma sensu się angażować. Pomyśl jednak nad pudełkiem bo zewnętrzny dysk to super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 No cóż...Asus zamówiony...chyba mnie trochę ponosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Też tak myślę...porządny kabel HDMI 1.4 powinieneś sobie jeszcze postawić i zapomnieć numer karty kredytowej.. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Nie wiem , podłączyłem nowy SSD w to samo miejsce co talerzowy i go nie widzi w Windowsie, a bios widzi Ok, już sobie poradziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Tak dla formalności... Jeśli dokładamy drugi dysk Sata do komputera z Windows i nie widać nowego dysku w Eksploratorze plików (w BIOS jest widoczny, widać go w menedżerze urządzeń) musimy go „zainicjować”. Klikamy -> Start-> Ustawienia->Panel sterowania-> Narzędzia administracyjne->Zarządzanie komputerem -> Zarządzanie dyskami Tam możemy przydzielić literę dla napędu, formatujemy dysk, lub dzielimy na partycje itd. Po tej operacji winda pokaże normalnie dysk w Eksplorer plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Amen. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Miałem dziś trochę czasu po południu i pobrałem PDF tej płyty. Jest wszystko dokładnie opisane co i jak.. :). Bardzo ciekawy ten BIOS...trochę poprzeglądam bo jest kilka nowych rzeczy. Pierwsze fotka to kontroler wiatraków...można tam wpiąć 3 pozycje..2x CPU FAN....FAN1 na 4 pin... FAN2 na 3 pin..potem można przydzielić profil Silent i będą sobie cicho pracować. Druga to opis dostępnych gniazd FAN na płycie..jest sześć pozycji, cztery mają kontrolę obrotów. PWR FAN 1 i 2 kontroli RPM nie mają Trzecia fotka to Memory OK...funkcję można było od razu wykorzystać przy ustawianiu kości RAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 No to teraz juz jestem w nirvanie...trochę sie muszę przyzwyczaic do monitora , z deka inne kolory, muszę poeksperymentować. Kącik gracza...brakuje tylko mikrofali w zasięgu ręki i kibla zamiast fotela. I biurko już za małe...nastepny zakup. Najwiekszy plus monitora ze okno sie nie odbija w ekranie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Jeżeli masz słońce, lub mocne światło w pokoju to ono może wpływać na wyświetlanie kolorów. To jest monitor LED więc trochę inny niż zwykły NT. Postaraj się o ciężkie zasłony do okna lub żaluzję. W pokoju najlepsze jest niskie oświetlenie, lub półmrok. // Dla mnie biurka nie produkowali i musiałem zrobić elementy na zamówienie, a potem sobie zmontowałem...blat ma 165 x75 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Z takim blatem jak Twój to bym sie tu nie wcisnął...mam wydzielone 2 m2 mieszkania i tylko tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Tak przy okazji..monitor pracuje teraz na 120hz, czy jest poprzednie 60.? Jeżeli chcesz używać 3D powinieneś zainstalować sterownik do 3D i przestawić tryb monitora...oczywiście gramy w okularach. Polecałbym poczytać w sieci na temat ustawień dla tego monitora. // Czeka nas również zmiana gniazda dla karty na czarne i ustawienia w Bios. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Wychodzi na to że w HDMI pracuje tylko na 60 Hz , a na DVI moze pracować na 120 Hz . Właściwie to nie wiem czym sie to będzie róznić w grach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Tutaj sprawa nie jest do dyskusji..ma być 120 hz. Dziwne, że hdmi 1.4 nie przenosi 120 hz poszukamy tego tematu. Mam jeszcze jeden szczegół z podręcznika który warto wypróbować...czarne gniazdo dla grafiki. Chodzi mi tutaj o wzmiankę w opisie płyty na fotce..wypadałoby wstawić tam kartę, włączyć mod x4 i przeprowadzić kilka testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Hmm...to widocznie nie mam kabla 1.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi