czernobyl10 Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Warto obejrzeć tą strunę http://www.elenafilatova.com/index_pl.html 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radioaktywny Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 No, no, ciekawa stronka, mnóstwo zdjęć, opisów, polecam ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czujny Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Niestety Elena Filatova i jej podróż motocyklem przez Zone, to ściema. Polecam wywiady z Yuri Tatarchukiem, który dokładnie wyjaśnia to całe kłamstewko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waler11 Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Stronka nawet nawet ale ja raczej na wiosnę 2013 chciałbym tam pojechać na wycieczkę. Koszt takiej wycieczki to 890 zł żal tylko że 3 dni to trwa z tego 2 dni niecałe to zwiedzanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Ze trzy lata temu widziałem tą stronkę. Wydawała się niesamowita. Jeszcze laska na motorze... :devil: Z drugiej strony sam bym pojechał jakby konkretnie było powiedziane tyle i tyle, za to i za to. Ale jakoś ciężko coś trafić oficjalnego. Przeważnie same od kolegi do kolegi, albo znajomy mówił. Może to jest pomysł żeby w ramach forum zgrać się z kimś kto robi wycieczki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waler11 Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 A co byłbyś skory do takiej wycieczki? Znalazłen stronkę że trzeba zarezerwować wyjazd dużo wcześniej. Formalne rzeczy przysyłają pocztą do podpisania i odsyłasz je spowrotem. Potem kasa za wycieczkę i się jedzie. Ja bym pojechał w bliskim okresie ale mój szef mnie teraz nie puści dlatego 2013 bo kończę umowe i zmieniam pracę na inną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 W zasadzie to mam takie marzenie. Ale o nie znaczy że chcę spisywać tony papierów wysyłać i czekać na łaskawe odpowiedzi. Coś mam jednak ze stalkera który chodzi gdzie chce i ma w d***e papierki . Ogólne to bym strasznie chciał pojechać o ile to by się wiązało z zapłaceniem i tyle. Zbiera Cię chęć to płacisz i jedziesz. Dlatego fajnie by było, jakby taka opcja była na naszym forum. "Wyjazd do Prypeci, zwiedzanie miasta i części reaktora za jedyne 2000 PLN". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papaczos Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Z tego co słyszałem, to od jakiegoś czasu był ban na te wycieczki (ze strony rządu Ukrainy). Nie wiem, czy go zdjęli i można znowu jeździć. W przyszłym roku też bym się chętnie wybrał, najlepiej wiosną. A o tej laluni właśnien poczytałem - perfidna złodziejka, co to niby na chleb i buty dla tych co zostali w strefie zarabiała tym swoim albumem (i jeszcze niby sama im tym motorem to odwoziła, żeby nikt nie zrobił z tymi darami żadnego przekrętu). Ech, ze spokojnym sumieniem oddałbym ją bandytom... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waler11 Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Tu jest link do biura które prowadzi takowe wycieczk: http://www.alienatours.pl/index.php?op=str,3,9,0&j= Na wiosnę 2013 roku ja się będę wybierał poprzez to biuro. W zeszłym roku rezerwowałem takowy wyjazd ale zrezygnowałem z powodu braku urlopu ale teraz to będzie już pewne. Może ktoś by się dołączył zawsze było by razniej, jazda w nieznane i to bez znajomych jakoś mi się nie widzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radioaktywny Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Za rok będę miał już ponad 18, więc może i ja pojadę, zawsze było to moje marzenie. Mam znajomego, który tam był i twierdzi, że drugi raz w obawie przed "gorącymi cząsteczkami" już by nie pojechał... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czujny Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Panowie, odradzam wyjazdy do Czarnobyla z biurami podróży. Przepłacicie, a niewiele zobaczycie. Do tego spędzą was w jednej wielkiej grupie, nie pozwolą zwiedzać całej Prypeci, a większość atrakcji będziecie mogli obejrzeć autentycznie przez szyby autokaru przejeżdżającego akurat przez konkretne miejsce. Jeśli już jechać, to ze Strefą Zero. Drożej, ale i profesjonalniej. http://strefazero.org/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Byłeś w Prypeci Czujny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted July 1, 2012 Author Report Share Posted July 1, 2012 Strefa zero na swojej stronie mają ciekawe zdjęcia z wycieczek do Strefy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czujny Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Wybacz Korn, że dopiero teraz odpisuję. Nie zauważyłem Twojego pytania. Jeszcze nie miałem przyjemności gościć w Czarnobylskiej strefie, ale w przyszłym roku mam zamiar nadrobić te braki. Na chwilę obecną odkładam gotówkę potrzebną na wyjazd i ustalam szczegóły z zaprzyjaźnionymi "wędrowcami". ;) Moi dwaj znajomy byli w Strefie (w różnych odstępach czasu) za pośrednictwem biur podróży i obaj plują sobie w brodę, że wywalili niepotrzebnie kasę na takie partactwo. Jeden z nich opisywał całą wycieczkę, jako kpinę ze strony organizatora. 1,5 h na zwiedzanie Prypeci, przejazd obok Czerwonego Lasu i reaktora (bez zatrzymywania się!), na Oko Moskwy mógł sobie popatrzeć przez lornetkę, a jedyną wieś jaką odwiedzili, to sam Czarnobyl, nic innego. Lepiej dozbierać i jechać "profesjonalnie". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts