jalkavaki Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Będąc w środku, gdy już znalazłem dokumenty, zaraz po respawnie najemników wywalało bez loga. Zacząłem całe laboratorium przechodzić od nowa i teraz wywala z dziwnymi logami jak na ten przykład: FATAL ERROR [error]Expression : I != levels().end() [error]Function : GameGraph::CHeader::level [error]File : e:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrgamegame_graph_inline.h [error]Line : 171 [error]Description : there is no specified level in the game graph : 96 stack trace: O co chodzi? Nadmienię, że wyrzuca w ogóle w losowych momentach, czasem też bez loga. Druga sprawa, że teraz nie mogę znaleźć tych nieszczęsnych dokumentów dla Swibłowa (jednostkę centralną mam). Ktoś spotkał się z podobnym problemem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Ten twój wylot jest, można powiedzieć, standardem w X10 i to począwszy od TŚ1, przez TŚ2, po update final. "There is no specified level in the game graph" to błąd złego spawnu. Po prostu jaki ś burer, tuszkan, czy co tam Zona dała, spawnuje się w jakiejś ścianie i tyle. Swego czasu walczyłem z tymi wylotami, które nagminnie mnie spotykały, najczęściej przy opróżnianiu plecaka z receptą w hali z kontenerami. Jedynym rozwiązaniem, choć trochę uciążliwym, było zapisywanie gry co 10 kroków. W ten sposób jakoś w końcu udawało mi się załatwić wszystkie sprawy w labie i z niego wyjść. O dziwo, podczas kolejnej wizyty w labie, już problemów nigdy nie miałem. Odnośnie dokumentów dla Swibłowa, w update final wprowadzono pewną losowość w pojawianiu się przedmiotów questowych. Po prostu w plikach jest wpisanych kilka współrzędnych i to gra decyduje gdzie rzeczone dokumenty się pojawią. Jak zauważyłem, przedmioty pojawiają się w miejscach znanych z poprzednich wersji moda, choć dodano też kilka nowych. We wcześniejszych wersjach gry, dokumenty spawnowały się w pomieszczeniu z cysternami, zaraz przed halą z wyłącznikiem lub w samej hali z wyłącznikiem mózgozwęglacza, ale może i teraz są gdzieś indziej. http://kobal.stalkerteam.pl/Tajne%20Tropy/012.jpg http://kobal.stalkerteam.pl/TS2/032.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jalkavaki Posted July 4, 2012 Author Report Share Posted July 4, 2012 Wystarczyło wgrać autosave z wejścia do X10, wyjść z laboratorium i wyjść jeszcze raz. Nie było już później problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts