Jump to content

Składak.

ƉƐϼД

Recommended Posts

Składak czyli komputer na podzespołach z różnych sklepów .

Monitor - SAMSUNG SyncMaster T220

Obudowa - Chieftec Dragon DX-01

Płyta główna - P35A-S

Karta graficzna - Gigabyte Gtx 550TI OC

Procesor - Intel Pentium Dual CPU E2160 OC 3.1 Ghz

Chłodzenie procesora - OCZ Vanquisher

Karta dźwiękowa - CREATIVE SB Audigy SE 24bit

Ram - 2Gb x2 800Mhz CL4 Kingston HyperX -Low Latency

Wzmacniacz - Unitra PW8010

Zaśilacz - Chieftec GPS 450AA-101A

System - Windows 7 Ultimate 64-bit

hmmm Twój zasilacz ma uwaga..... Chyba 450W , jeśli się nie mylę ,gdyby miał 145 to sądzę że większość jego mocy by grafika zjadła i byś kompa nie uruchomił :P

Dzięki.

Też mi się wydaje że 450w . Najlepsze jest to że zasilacz był kupony w około 2007 :teehee:

Chyba coś źle zrozumiałem..tam jest ...czyli... a ja zrozumiałem ...czy... jako pytanie co kupić :smile: . Dlatego napisałem ani jedno, ani drugie.

//

Jeszcze go sprzedają...http://www.arest.pl/...0-W/wlasciwosci.

Nie jest to cud techniki, ale na taki komp wystarczy. Karta pobiera max.120W, procesor na OC z 80/90 W więc obaw nie ma, chyba że się sam spali ze starości... :smile:

Więc zasiłka daje radę... :biggrin:..nadmiarem mocy tryska.

Tak na poważnie to składak wystarczy by grać...może procka bym poszukał mocniejszego bo te starsze teraz taniej można wyrwać. Płyta ma możliwości rozwoju i to duże...

Intel Core 2 Quad / Core 2 Extreme / Core 2 Duo / Pentium D / Pentium 4 / Celeron 4xx

na zasilaczach się nie znam.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zasilacze mają główne linie 5/3,3,12/-12V

Łączna wydajność prądowa 440W (5), Masz 6 osobnych linii,(1,2,3,4,i te dwie obok) Każda Linia ma natężenie opisane, druga kolumna tabelki, np. dla +5V masz max 28Amperów. Maksymalna wydajność prądowa dla pierwszych linii (1,2) jest 145W max. Linie 12V maja np. 165W i 180W

To tak po krotce opasłem by rozjaśnić sprawę. Każde urządzenie elektryczne posiada tabliczkę znamionową.

• Positive 1

• 1 year later...

Mam nowy sprzęt :teehee:   Monitor - SAMSUNG SyncMaster T220 Obudowa - Chieftec Dragon DX-01 Płyta główna - Foxconn P35A-S Dysk - Seagate Barracuda 7200.12 500GB, SATA II Zasilacz - Be Quiet! Pure Power L7-630W Karta graficzna - Gigabyte GeForce GTX 550 Ti OC Procesor - Intel® Core™2 Quad Processor Q9300(Nie kręciłem bo wywala) Chłodzenie procesora - OCZ Vanquisher [Nie standardowy wiatrak bo oryginalny się rozleciał ] Karta dźwiękowa - Sound Blaster XI-FI Extreme Ram - 2Gb x2 800Mhz CL4 Kingston HyperX -Low Latency Wzmacniacz - TELEFUNKEN HA-800 System - Windows 7 Starter 64-bit Jak chcecie dorzucę foty z krainy kurzu i nie posortowanych kabli... ;P