Trikster Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 A ja z kolei mam następujący problem z zadaniem w Przedsionku. Nie mogę porozmawiać z Kretem - w poradniku jest, żeby z nim pogadać w jaskini, a u mnie jest to niemożliwe. Do momentu, jak wpadam w pułapkę, jest wszystko ok, dopiero później coś się krzaczy: gdy wojskowi skończą gadać, Kret od razu idzie w stronę drzwi i w nich utyka tak, że po pierwsze nie da się do niego zagadać (możliwość rozmowy pojawia się dosłownie na pół sekundy, gdy zaczyna iść w stronę drzwi, a potem równie szybko znika tak, że nie ma mowy, żebym zdążył wtedy), a po drugie od razu ginie, bo strzelają do niego żołnierze. W tej sytuacji nie da się wykonać zadania, bo, żeby pogadać z Doktorem, trzeba najpierw nawiązać kontakt z Kretem. Wydawało mi się początkowo, że to problem złego wgrania się skryptu, ale po kilkudziesięciu próbach zwątpiłem. Ma ktoś pomysł co i jak? Z góry dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krwawy Baron Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Spróbuj załadować mapę od początku. Może to coś pomoże. Jeżeli tak już zrobiłeś, to nie wiem sam co może jeszcze pomóc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trikster Posted February 10, 2013 Author Report Share Posted February 10, 2013 Robiłem parokrotnie, nic nie daje, Kret nadal zachowuje się cokolwiek dziwnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krwawy Baron Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 (edited) A masz wcześniejsze sejwy? Jeśli tak spróbuj cofnąć się do tego poprzedzającego zadanie, ew. poprzedni punkt w zadaniu. A może jest inne wyjście: śmierć Kreta. Zabij go, może jest tak jak z Przewodnikiem w podstawce- dostaniesz odpowiedni komunikat przeszukując zwłoki i przeskoczysz do następnej części zadania. Edited February 11, 2013 by Krwawy Baron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trikster Posted February 12, 2013 Author Report Share Posted February 12, 2013 Robiłem jedno i drugie. Z wcześniejszymi sejami jest to samo, nic się nie zmienia. W przypadku drugiego rozwiązania problem polega na tym, że z Kretem trzeba pogadać, żeby Doktor się odezwał, więc przeszukanie zwłok nic nie dało. Ale może sprawdzę dziś czu jutro jeszcze raz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
InnyParagon Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Jaką masz wersje patcha? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trikster Posted February 20, 2013 Author Report Share Posted February 20, 2013 Rzecz jasna 1.0004. To jest już niemal końcówka gry, a tylko w tym momencie coś się krzaczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trikster Posted March 11, 2013 Author Report Share Posted March 11, 2013 Dobra, za tysięcznym razem poszło. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts