Jump to content

Problem z Kretem

Recommended Posts

A ja z kolei mam następujący problem z zadaniem w Przedsionku. Nie mogę porozmawiać z Kretem - w poradniku jest, żeby z nim pogadać w jaskini, a u mnie jest to niemożliwe. Do momentu, jak wpadam w pułapkę, jest wszystko ok, dopiero później coś się krzaczy: gdy wojskowi skończą gadać, Kret od razu idzie w stronę drzwi i w nich utyka tak, że po pierwsze nie da się do niego zagadać (możliwość rozmowy pojawia się dosłownie na pół sekundy, gdy zaczyna iść w stronę drzwi, a potem równie szybko znika tak, że nie ma mowy, żebym zdążył wtedy), a po drugie od razu ginie, bo strzelają do niego żołnierze. W tej sytuacji nie da się wykonać zadania, bo, żeby pogadać z Doktorem, trzeba najpierw nawiązać kontakt z Kretem. Wydawało mi się początkowo, że to problem złego wgrania się skryptu, ale po kilkudziesięciu próbach zwątpiłem. Ma ktoś pomysł co i jak? Z góry dzięki.

• 1 month later...

A masz wcześniejsze sejwy? Jeśli tak spróbuj cofnąć się do tego poprzedzającego zadanie, ew. poprzedni punkt w zadaniu. A może jest inne wyjście: śmierć Kreta. Zabij go, może jest tak jak z Przewodnikiem w podstawce- dostaniesz odpowiedni komunikat przeszukując zwłoki i przeskoczysz do następnej części zadania.

Edited by Krwawy Baron

Robiłem jedno i drugie. Z wcześniejszymi sejami jest to samo, nic się nie zmienia. W przypadku drugiego rozwiązania problem polega na tym, że z Kretem trzeba pogadać, żeby Doktor się odezwał, więc przeszukanie zwłok nic nie dało. Ale może sprawdzę dziś czu jutro jeszcze raz.

• 3 weeks later...