InnyParagon Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Witam Chcę zainstalować Czyste niebo a nie działa mi napęd tzn. jak wkładam płytę (obojętnie jaką) chodzi z 20 sekund po tym komputer łapie taką zwiechę że tylko kursor działa Mogą być źle kable podłączone czy jakieś zwarcie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apg2312 Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Prawdopodobnie Twój napęd optyczny wybrał się na zasłużoną (jak przypuszczam) emeryturę :) Ale sprawdź wszystkie kable, czy nie jest coś gdzieś luźnego, to na pewno nie zaszkodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Ja dodam jeszcze inne opcje... Zmień płytę na inną i sprawdź czy objawy są takie same. Powtórz próbę na na kilku różnych płytach, jeżeli nie działa to można jeszcze spróbować dysk czyszczący. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
InnyParagon Posted February 8, 2013 Author Report Share Posted February 8, 2013 (edited) napęd jest z 2008rokuspróbuje przepiąć kableale ten od Napędu do płyty czy od zasilacza do napędu? Ma to jakieś znaczenie że zmieniłem system na windows 7?http://imageshack.us/photo/my-images/33/napdt.png/to okienko jest już przez 1 godzinę Chciałbym dodać że tydzień temu gry na ps2 nagrywałem normalnie i działały Edited April 4, 2013 by InnyParagon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts