MiedzianeJaja Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Cieszę się że unikałem tego systemu. To straszne badziewie. Przekonałem się o tym wczoraj kiedy padł laptop mojego dziecka (kupiony z w8 na pokładzie). No i teraz jest problem. Windows padł i nie uruchamia się w zastępstwie pokazując niebieski ekran ze smutną buźką. Długo szukałem w internecie jak uruchomić go w trybie awaryjnym. W każdym normalnym było F8 i już. Tutaj jakieś kombinacje ale przebrnąłem i... tryb awaryjny nie włącza się. Pokazuje błąd i znowu ekran gdzie można wybrać start w trybie awaryjnym który pokazuje błąd i znowu ekran gdzie można wybrać start w trybie awaryjnym który... itd.Zawiodły też wszystkie dostępne w win8 opcje ratowania plików i przegrania ich przed postawieniem od nowa systemu. Za każdym razem wybija błędy które uniemożliwiają mu przeprowadzenie operacji. Pytanie jak się dostać do plików aby je przegrać przed reinstalacją ? Rozebrać nie mogę bo jest na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Oddaj do serwisu, być może padł dysk jeżeli nie daje odpalić się systemu,tym bardziej jest na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Użyj systemu botowalnego np. z PenDrive :P http://www.porteus.org/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Użyj systemu botowalnego np. z PenDrive :P http://www.porteus.org/ A poradzę sobie z linuchem ? W życiu nie miałem do czynienia, nawet nie widziałem na oczy :) @Czernobyl Na gwarancje i owszem ale chce wcześniej sprawdzić czy nie zamotał się tylko system, może ponowne postawienie pomoże. No i o te pliki dziecka chodzi bo podobno ważne są bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Zgrać pliki to chyba każdy sobie poradzi to normalna wersja z Desktopem także nie ma problemu, jak cos bedzie nie tak to pisz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Pobierasz "hiren boot cd" wypalasz i bootujesz płytę, z menu wybierasz Windows XP albo Windows 7, reszta to kaszka z mleczkiem podpinasz jakiś dysk USB (na pulpicie masz ikonę aktywacji USB) i robisz kopie danych na znanym ci systemie. Nie baw się w wersje z USB bo są bugi. https://thepiratebay.se/torrent/7814195/ Na pobranym obrazie iso wykonujesz skrypy (.bat) jak będzie problem to masz w pacce też program. Chodzi o przystosowanie kompilacji do polskiej klawiatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Dzięki za porady, wypróbowałem prawie wszystkie. Z porteusem sobie nie poradziłem, hirena udało mi się po długich przeprawach uruchomić z USB tylko częściowo, dopiero hiren wypalony na płytce dał radę. Po zgraniu plików i postawieniu systemu laptop powrócił do życia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi