Dziki Perun Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 (edited) Siemanko. Ostatnio zacząłem zastanawiać się nad przeniesieniem wielgachnych map z Lost Alpha do Zewu Prypeci, mianowicie z poniższych powodów: - Zew Prypeci korzysta z nowszej wersji silnika X-Ray, która wspomaga DirectX 11, podczas gdy Lost Alpha korzysta z DX10.1 - nie ma teselacji.- W Zewie Prypeci zaimplementowano tak zwane "smart terrains" które odpowiadają za swobodne przemieszczanie się NPC'ów z jednej strefy na jedną, co umożliwia ich migrację i przenoszenie się z jednej mapy na drugą, co alundaio zademonstrował tu.- Bo tak mi mózgozwęglacz rozkazał. A więc mam wszystko poinstalowane tak jak trzeba - Jest X-Ray SDK 0.7, jest X-Ray Re-Converter z 19 stycznia 2012 roku, zrobiłem mapping dysków, skonfigurowałem obydwie rzeczy tak jak trzeba, skopiowałem jedną mapę - Kordon z LA i tekstury związane z jego terenem, itp, itd. Włączam SDK. Wbijam w linię komend, przenoszę się tam, gdzie jest mój SDK i uruchamiam konwerter z takimi parametrami, jak było napisane na ModDB. converter -level cop:la01_escape -mode le -with_lods Patrzę jak mi się poziom konwertuje, a na samym końcu przy zapisywaniu wyskakuje mi, że converter.exe przestał działać, ale myślałem że to nic. Biorę drugą mapę - Wysypisko. Konwerter ustawiony tak samo jak przedtem, tylko że z parametrem "cop:la02_garbage". Pod koniec było już OK i nie wyświetliło mi tego błędu, ale nie do tego zmierzam. Jak próbuję otworzyć ten poziom, to mi SDK od X-Raya sra pod siebie, ładowanie stoi na 9%, wiesza się i na tym koniec. Wyłączyłem go menedżerem zadań, włączam go jeszcze raz, i co? I gunwo. Nie chce się za chiny włączyć - zawias w trakcie ładowania, i tak przy każdej przeportowanej mapie z LA. Tylko reinstalka od nowa pomogła. pls halp Edited August 2, 2014 by Koma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LVutner Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 Musisz poczekać na oficjalne SDK Lost Alphy od twórców. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziki Perun Posted August 2, 2014 Author Report Share Posted August 2, 2014 (edited) To jakaś przesada. ;v Nie jestem aż tak cierpliwy, żeby parę miesięcy czekać na gotowe SDK od paru modderów. Chcę tylko zerżnąć paręnaście map i tyle. Edited August 2, 2014 by Koma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts