Gość Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) Jest to mój szósty laptop i ogólnie dziewiąty komputer. Jak jeszcze pracowałem to mogłem sobie pozwolić na kupno nowego laptopa co 2-3 lata no i tak to się tam wymieniało. Wiecie tam jak to jest. Tu się sprzeda za 2000, dołoży się 400 i kupi jeszcze lepszy i tak dalej i dalej. Mozolnie piąłem się po szczeblach laptopowego sprzętu aż dojechałem rok temu do końca. Teraz już nie mogę pracować ale na szczęście został mi ostatni sprzęt "do pracy" (i do gier oczywiście hehe) więc na niego chucham i dmucham co by mu się nic nie stało Specyfikacja wersja 1.0:Model: Alienware m18xR1Ekran: Matryca 18.4 cala Samsung 184HTChłodzenie: 3x Zmodyfikowane domowymi sposobami trzyrurowe radiatory dla obu kart osobno oraz procesoraProcesor: i7-2670QM - 4x 2900 MHzPamięć RAM: 16GB DDR3 1333 MHz - 4x Nanya1 dysk twardy: Samsung SSD 830 Series 128GB2 dysk twardy: Western Digital Black 750GB 7200rpm - 7500WBPKTKarty graficzne: 2x Radeon 6990M w CrossFire (aka 6870)Zasilacz: Niezmodyfikowany Dellowski 330W zwany też pieszczotliwie cegłą Niestety niedługo po zakupie jedna z kart graficznych wpadła na pewien niezbyt fajny pomysł. Skoro właściciel już nie pracuje i nie ma kasy na wydatki to czemu by się nie wziąć spalić? W ślad za nią 2 miesiące później poszła druga i tak musiałem znowu dołożyć do sprzętu grrrr No ale skoro już dokładać te nieszczęsne karty to można by jeszcze procka wsadzić lepszego . Szczególnie, że nawinęła mi się okazja na tanie kupno a jak powszechnie wiadomo okazji nie wolno marnować Procesor udało mi się kupić za 360 zł (!!)No więc wysupłałem ostatnie grosze i wsadziłem w cholerę wszystko w tego kompa. Mam nadzieję, że teraz będzie szczęśliwy i odpłaci mi się długą pracą. Dodatek w wersji 2.0:Procesor: i7-2920XM @ 4000 MHzKarty graficzne: 2x GeForce GTX 880M w SLI(aka GTX 680 z 8 GB vRAMu)Po tych wszystkich wydatkach przyrzekłem sobie, że nigdy więcej Radeona. Tak profilaktycznie Zdjęcia z zewnątrz: Zdjęcia bebechów: A na koniec moja malutka "cegiełka" : Edytowane 30 Maja 2015 przez Godlike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Olbrzym w porównaniu z moim, sprzęt dla graczy, na moim laptopie raczej ja gram w ARMA a kupiłem ponieważ drugi laptop ASUS odmówił posłuszeństwa, udało się go jednak naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Mega jak na lapka... ja tez kiedys zasuwałem na Asusie ale był seryjny model i musiałem trwać przy tym co kupiłem... szacun za innowację i za sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Jak obiecał, tak zrobił - ciekawe co na to Walik ?Mnie zawsze przyciągał do Alienware'ów ten kosmiczny designi tak jest też w tym przypadku.Godlike strasznie interesują mnie temperatury (szczególnie płyty), zważywszy na nagromadzenie podzespołów...Mógłbyś umieścić zrzut ekranu z temperaturami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) Hej,Nie ma problemu. Wrzucam screen po 20 minutach grania w Wiedźmina na detalach ultra bez HairWorksKarty były obciążane na 90-100% obie. Procek to nie wiem bo nie mam miernika na ekranie. Nie wiem czy jest w ogóle miernik na mostku na płycie bo nie słyszałem, żeby to w tych modelach był jakiś problem. Mi nie wykryło w każdym razie.PozdrawiamEDIT:: A nie czekaj, zapomniałem, że przecież od serii ix-2xxx w górę mostek jest w procesorze ;) Edytowane 30 Maja 2015 przez Godlike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Dziękuje.Myślałem że tempy będą jeszcze wyższe - jak na laptopach to niestety standard.Wymieniałeś kiedykolwiek pastę na procesorze i kartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) Tak, gdzieś ze 3 miesiące temu.Pasty na wszystkim to Zalman STG-2 a termopady na kartach to Phobya XT 7W.Pozdrawiam Edytowane 30 Maja 2015 przez Godlike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Pytałem profilaktycznie, widać po wyglądzie lapka że dbasz o swojego "Obcego" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi