apg2312 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 To se ne da. Też to przerabiałem. Porada serwisanta - przykręcić SSD gdzie się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Nie poddam się, albo będzie tam gdzie chcę albo... ! Wrrr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zachciało mi się SSD, to mam format i stawianie systemu od nowa. Masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Kłopociki? U mnie jest trochę programów, ale w 3-4 godziny się wyrabiam ze wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Tak, spore. :( Wielkie, niebotyczne. Kupić SSD to jedno, ale klonowanie to drugie. System się wysypał więc reinstalacja. Może to i lepiej. SSD nie działa jak powinien i jak na te chwilę start w 5-10 sekund to bujda. Szukam w necie i coraz więcej mam wątpliwości czy warto było. Nie wiem gdzie jest problem ale nie o tym myślałem kupując SSD. Nie wiem jak ustawić bios, etc. Kanał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Po ciężkiej walce z Samsungiem, niedoskonałościami systemu Windows i własnymi nerwami zakończyłem walkę z dyskiem SSD :). Zainstalowałem system Win 8.1 na którym po małej optymalizacji i ustawieniach w Biosie jestem usatysfakcjonowany pracą komputera. Zamyka się w około 5 sekund a otwarcie zajmuje mu ok. 20 sekund. To także zasługa samego Windowasa 8 który jest znacznie szybszy od poprzednika. Wielkie podziękowania za pomoc i porady dla @apg, @Godlika oraz @portalsa. Dla Kolegi @Antona Gorodeckiego :) największe podziękowania za włożony czas, wiedzę i cierpliwość by mi pomóc w tej sprawie. Dziękuję! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 19 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Przy okazji co dwumiesięcznego czyszczenia kompa, czyli filtrów, wentylatorów i kurzu wymieniłem pastę w karcie graficznej, pierwszy raz czyli ponad dwóch latach działania po zakupie. Radiator był zanieczyszczony w 30-40 %, stara pasta była jeszcze w miarę ale już przysychała na obrzeżach. Po wymianie temperatury w spoczynku i stresie spadły o około 4 - 5 [°C]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 8 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Odświeżenie Blaszaka. Płyta Gówna - MSI MAG TORPEDO B560 Procesor - i5-11400F 2.6 GHz (Turbo Boost 4.4GHz) Na płytach głównych z chipsetem B560 ten procesor stałe 4.2 GHz na każdym z 6 rdzeni. Chłodzenie CPU - SilentiumPC Fera 5 Dual Fan 2x120mm RAM Kingston - Crucial 16GB (2x8GB) 3600MHz CL16 Ballistix Black (MAG TORPEDO PODKRĘCA PAMIĘĆ DO PEŁNYCH 3600 MHz) Dyski - Patriot P300 128GB (SSD) M.2, SAMSUNG (SSD) SATA-III 6.0Gb/s 240GB, Samsung 650 Series SATA 120GB, Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache Karta graficzna - GTX ZOTAC 1070 8GB VRAM AMP! Karta Dźwiękowa - Asus Xonar SE Obudowa - Zalman 3 Zasilacz - Thermaltake Smart SE Modular 530W System operacyjny - Windows 10 Home 64bit Do wymiany pozostaje nadal obudowa chociaż ta jest genialna oraz zasilacz choć ten po po ponad 6 latach użytkowania daje nadal radę. W porównaniu do poprzedniej konfiguracji? Przyrost wydajności około 80-90%. W grach to około 100%. Procek na tej płycie wraz pamięcią jest genialny. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi