Jump to content

Zmiana slotu broni [11.09.15]

Junx

Recommended Posts

Dodatek pozwala na na używanie, niektórych broni w 1-szym. slocie, stan na teraz:

- MP5 (dwa albo trzy warianty)

- P90

Wypakować do : gamedata\config\weapons

Lista będzie uaktualniana w miarę "znajdowania" broni. Nowa gra nie wymagana.

UWAGA!!! - Przed uruchomieniem gry po zmianach upewnijcie się pierw czy nie macie ów broni w 2-gim. slocie.

gamedata.7z

Edited by Junx
  • Positive 1

• 3 years later...

@Junx  Jest to "głęboki" odkop, ale chcę coś wyjaśnić.

Ponieważ sam czasem przerzucam bronie do slotu innego niż przewidział dla niej autor moda, to przytrafia się mi że dokonując zmiany w linni "slot" wskazującej nr slota, raz mam efekt w modzie, a czasem nie, lub nawet wylot.

Ma na to wpływ chyba kolejna linia "animation slot" . Jak zmieniać  jej zawartość, aby czit zaskoczył? Zależy od ilości zajmowanych przez broń klatek slotu?

@Junx  Efekt -> chodzi o to, że raz się udaje, a raz nie. Nawet wtedy jak 1 slot ma taki sam wygląd i ilość tych kwadracików co slot 2. A gabaryty broni są mniejsze niż wielkość slotu.

No i właśnie te wielkości w "animation slot", jak je ustawić. Bo przy różnych broniach są niejednakowe, choć bronie przeznaczone są do tego samego slotu.

Może Twoje wyjaśnienie pozwoli też innym graczom samodzielnie pomanewrować umieszczaniem broni w slotach.

@Junx

Zgoda. Na razie nie mam takiej potrzeby, ale jak się mi przytrafi skorzystam z propozycji. Mody w których mi się to nie udało, już są usunięte z kompa. Choć wolałbym to sam zrobić, bo skoro w tym samym modzie z jednymi broniami się udaje, a z innymi nie, nie jest to jakoś za bardzo skomplikowane. Wtedy może załapię w czym leży mój problem.