OldMan Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Witam.Gram w wersję Rapack i mam pytanie o zmiany w HUD.Czy da się przesunąć w poziomie wyświetlane wkażników zdrowia stanu pancerza itd na środek ekranu a a zegar na miejsce przesuniętego elementu. Chciałbym też trochę zwiększyć czcionkę zegara żeby był bardziej wyraźny. Kiedyś (chyba w TT2) przesuwałem poza "ekran" wkażniki liczby apteczek granatów i.t.d.ale nie mogę teraz znaleźć tegow swoich zapiskach.Chciałbym żeby wyglądałoby to tak: Proszę o pomoc w jeszcze jednej sprawie.Chciałem sobie z Bateryjki zrobić sobie Rubinową Bateryjkę tyczasem w recepcie napisane jest że Bateryjkę trzeba wrzucić w anomalię Śnieżna.W Encyklopdii w PDA nie ma takiej anomalii. Kiedyś w innych modach była Śnieżynka ale tej w PDA też nie ma.EDIT:Znalazłem tą anomalię w dziczy gdy się do niej podejdzie slychać ciche dzwoneczki W takim razie czy nie ma jakiejś niezgodności w Encyklopedii w PDA? Edytowane 11 Października 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Witam,anomalie śnieżna masz na 1 swoim screenie po lewej:)Jak masz detektor anomalii od Holograma to pokazuje snieżynkę.Jak nie wiesz jaką masz anomalie to najlepszym rozwiązaniem jest to "ustrojstwo" od Kuzniecowa do artmodyfikacji,podchodzisz,załączasz i się wyświetla co to za anomalia.Co do HUD-a to się musi dać przerabiać,bo na rosyjskich filmikach z OP2 różne cuda z tym mają Edytowane 11 Października 2015 przez tom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 11 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Dzięki za wskazówki Anomalię już znalazłem tylko czy nie powinna ona być widoczna w Encyklopedii?Pozostaje więc kwestia samego HUD`a Edytowane 11 Października 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 W encyklopedii są chyba tylko waniliowe anomalie podane, w każdym razie na pewno nie wszystkie. Śnieżna jest anomalią dodaną w soliance i zapewne nikomu się nie chciało robić dla niej specjalnego opisu do encyklopedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Staram się być zaradny Ze zmian które chciałem wprowadzić na razie:Przeniosłem zegarek w prawy dolny róg (zmieniłem też wielkość i kolor czcionki).Przywróciłem na minimapę czerwone kropki wrogich NPC oczywiście nie działa to jak Bioradar ale zawsze to coś.Zniknąłem wskażnik odleglości z minimapkiWiem też jak przenieść minimapkę z kompasem w pionie w dół żeby była w miejscu wskaźnika zdrowia itd.. Na razie kombinuję jak przenieść sam wskaźnik w poziomie na środek ekranu.Moje pytania:1. Może ktoś wie jak w plikach nazywa się ten wskażnik?2. Na wskaźniku który mnie interesuje jest pasek zdrowia zmęczenia i zużycia pancerza. Do czego służą pozostałe "ramiona" wskażnika? 3. Obecnie pasek napromieniowania pojawia NAD powyższym wskaźnikiem. Czy to nie powinno być tak że powinien on pojawiać się w jednym z "pustych" ramion wskażnika kondycji GG? Jeśli pasek napromieniowania jest oddzielnym elementem ekranu to jak się nazywa? Proszę o wszelką pomoc. Edytowane 20 Października 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Witam ponownie.Szkoda że nikt się nie odezwał ale cóż...staram się jednak być zaradny i udało mi się zmienić parę rzeczy:Ze zmian które chciałem wprowadzić na razie:1.Przeniosłem zegarek w prawy dolny róg (zmieniłem też wielkość i kolor czcionki).2.Przywróciłem na minimapę czerwone kropki wrogich NPC oczywiście nie działa to jak Bioradar ale zawsze to coś.3.Zniknąłem wskażnik odleglości z minimapki.4.Ściszyłem muzykę w barze i głos Sidora który zachęca do uruchamiania gry po wczytaniu sejwa.5.Zamieniłem wskażnik zdrowia itd. na ten który był w pierwszej Soljance jest przesunięty w poziomie a minimapkę przesunąłem w dół i wygląda to teraz tak:Szukam informacji jak się nazywają wpisy które odpowiadają za wyświetlanie tych elementów które mnie interesują i gdzie ich szukać.Myślę żę to któryś z plików w folderze \gamedata\config\uiNadal proszę o pomoc. Edytowane 24 Października 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Ja próbowałem edytować te pliki i ewidentnie gryzą się z polską wersją dlatego zostawiłem je w spokoju tylko zrobiłem fiks do minimapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 26 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Ja próbowałem edytować te pliki i ewidentnie gryzą się z polską wersją dlatego zostawiłem je w spokoju tylko zrobiłem fiks do minimapy Dzięki za odpowiedź !Odpuściłem sobie przesunięcie minimapki i wskażnika zdrowia. Po mimo wielogodzinnych eksperymentów nie udało mi się zrobić nic więcej niż napisałem w poprzednim poście więc minimapka i wskaźnik zdrowia są w tym miejscu co na początku. Mam za to inne pytanie: Czy może wiesz jak nazywa się ten plik dźwiękowy który pojawia się na początku gdy wybieramy "Nowa Gra" jest to taki jeden głęboki oddech a potem zmienia się w rytmiczny oddech - tło ekranu jest ciemne a po chwili GG odzyskuje przytomność na Kordonie i staje na przeciw Astronoma? Edytowane 26 Października 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Nie mam pojęcia ale jak wypakujesz gamedate to powinien gdzieś być. Pamiętaj, że ten plik to może być tylko jeden oddech a zaptęla go skrypt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 kazik - tego dżwieku szukasz? breath_1.ogg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 27 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) kazik - tego dżwieku szukasz? breath_1.oggNiestety nie... ten oddech jest już "normalny" i za chwilę GG odzyskuje świadomość na przeciwko Astronoma...Przed tym oddechem jest taki jeden BARDZO głęboki oddech. To wszystko dotyczy sytuacji gdy w menu wybierzemy Nową Grę. I żeby nie było że się czepiam Szukam tego dźwięku ponieważ moja karta dźwiękowa czasami kaprysi przy uruchamianiu moda i muszę najpierw uruchomić Nową Grę a potem dopiero ostatniego sejwa.. (pisałem wcześniej o tym nietytpowym odpalaniu moda na forum jako problem techniczny). I teraz muszę się pilnować żeby ten dźwięk jednego oddechu nie ryknął w środku nocy Pocieszające jest to że od kilku dni uruchamiam moda normalnie przez ostatniego sejwa a nie przez nowa grę.Nie mniej dzięki za chęć pomocy ! Edytowane 27 Października 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) Sorry za post pod postem ale żeby było wiadomo o który dźwięk mi chodzi to wrzuciłem go na mojego Janka https://yadi.sk/d/VPlmbFEXk4vRWDźwiek nagrałem z gry. Jak to nagrałem to okazało się że to są dwa oddzielne dźwięki. Ten pierwszy o który mi chodzi jest to tylko jeden głęboki i GŁOŚNY wdech i wydech. Potem jest 0.5 sek przerwy i zaczyna GG normalnie oddychać. EDIT:W końcu znalazłem ten dźwięk nazywa się rnd_respawn.ogg Edytowane 28 Października 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi