pacjent1972 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Jakie oprzyrządowanie jest potrzebne do sklonowania systemu z HHD PC-ta na dysk SSD? Chodzi mi o kabel, przejściówkę lub cokolwiek to jest. Bełkot sieci nie dostarcza konkretnej odpowiedzi dlatego pytam was bo wie że są tutaj znający się na sprzęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Jak możesz podłączyć do komputera na raz dwa dyski nic więcej sprzętowego nie potrzebujesz. Co do programów wystarczy: http://www.partition-tool.com/personal.htm Jednak sam pomysł kopiowania systemu nie konieczne jest dobry. Windows nie lubi zmian sprzętowych i może nie traktować SSD tak jak go powinien. Oprócz tego pamiętaj sprawdzić w BIOSie czy masz włączone AHCI. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Wiem że najlepiej stawiać świeży system na SSD bo wtedy pracuje najlepiej ale nie chce mi się znowu instalować programów, etc. Tak mam kilka kieszeni na dyski więc nie ma problemu. SSD ma swój program do klonowania. Będę pamiętał o BIOS-ie. Dziękuję @portals. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi