carlopapa Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Witam w trakcie realizowanie linii fabularnej "Szachista" po rozmowie z Cyklopem i wykończeniu Mścicieli na NT otrzymałem od Sacharowa wiadomość, że Leniuch nie żyje i żebym sprawdził co i jak i jak docieram na Jantar do bunkra to wszyscy są przyjaciółmi "zieloni" a po chwili Leniuch i wszyscy naukowcy w bunkrze są wrogami "czerwoni" i Leniuch strzela do mnie i ucieka, o co chodzi czy miał ktoś tak czy to ma tak być jak było z Powinnością i Wolnością?? Edytowane 25 Stycznia 2016 przez carlopapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Miałem to samo. Wszedłem na bunkier jak najdalej od Leniucha a później powoli się do niego zbliżałem aż za którymś razem "zgodził się" uprzejmie nie być czerwony i pogadać ze mną. Spróbuj w ten sam sposób - może i u Ciebie carlo się uda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udało się nawet 2 opcje dialogowe zakończyłem z nim, ale po chwili jest wrogiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 U mnie tylko Leniuch był czerwony - uciekał ode mnie i strzelał. I tylko kiedy do niego podchodziłem - tak jakby jakiś skrypt działał z opóźnieniem, bo kiedy przez dłuższą chwilę przebywał w zasięgu mojego wzroku (nie widział mnie) to jak gdyby skrypt przestawał działać i uspokajał się (te antydepresanty działają teraz z opóźnieniem ). Zeskakiwałem wtedy z dachu bunkra i przeprowadzałem całą konwersację. Ale też było kilka takich razy że mózgol jeden przerywał zawzięcie w pół zdania i otwierał ogień (notabene z broni którą mu sam własnoręcznie "podarowałem") tak jak opisujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 No dobrze zgodzę się może i z Leniuchem, ale dlaczego Sacharow i Elza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 U mnie TYLKO Leniuch był wrogi, reszta t.j. Powinnościowcy i Sacharow pozostawali przyjaźni. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Też miałem podobnie. Wyczaiłem, że problem z Leniuchem występuje jeżeli wchodzimy na Jantar z pomocą teleportacji. Wtedy skrypt ma problem. Jeżeli idziemy normalną drogą to przy wejściu na teren laboratorium Leniuch zaczyna strzelać a po chwili klęka i można z nim porozmawiać. W dialogu jest to tłumaczone słabymi nerwami kolesia. Tłumaczy się że nas nie rozpoznał. Wrogość pozostałych naukowców zapewne jest spowodowana postrzeleniem któregoś. Zapewne wchodziłeś na bazę, ktoś zaczął strzelać, ty odpowiedziałeś ogniem, no i masz. Zresztą co by nie było powodem, trzeba zacząć od autosave i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 No próbowałem wejść na Jantar za pomocą teleportacji i normalnie od strony Dziczy i bez różnicy, na 100% nie postrzeliłem żadnego naukowca ponieważ jak podchodzę do bunkra to są zieloni a dopiero po chwili jak leniuch staje się wrogiem to i reszta też oprócz Powinności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zapewne jest tak jak mówi @kobal, tylko że ja również próbowałem różnych metod wejścia na lokację i zawsze strzelał. carlo próbuj, za którymś razem powinno się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udało mi się z nim pogadać i 2 opcje dialogowe załatwiłem wszyscy zieloni, wszedłem do bunkra sprzedałem trochę gratów - zieloni, wychodzę z bunkra leniuch zaczyna szaleć, uciekać i wszyscy ekolodzy czerwoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walec Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 U mnie po oddaniu broni Leniuchowi i sprzedaniu paru gratów Sacharowowi wszystko było ok. Gdy tylko wyszedłem za ogrodzenie bunkra to Sacharow i Elza oraz Leniuch są czerwoni. Leniuch pajacuje i strzela ale Sacharow ma normalne opcje dialogowe mimo "czerwoności" Nie bardzo wiem czy mam iść dalej szukać schowków szachisty czy do skutku oddawać broń Leniuchowi aż raczy stać się znów zielony. Jak to rozwiązaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Ja bym powtórzył. Tu po prostu szaleją skrypty. Leniuch jest przypisany do frakcji naukowców więc jeśli on robi się czerwony to wszyscy się robią. Przejść na Jantar od strony Dziczy, podejść spokojnie do bramy. Leniuch zaczyna strzelać to odczekać aż zacznie uciekać. Potem rozmowa i odczekać aż zrobi się zielony i wróci na swoje miejsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walec Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Kobal pomogło. Jak radziłeś parę postów wcześniej przy przejściu między lokacjami,podczas kompletowania zamówienia Leniucha, nie korzystałem z teleportacji. - przed przejściem Dzicz- Jantar zrobiłem skrytkę nieopodal ogniska przy którym jest okresowy spawn najemników i schowałem w niej wintoreza. - wycieczka na Kordon do Sidorowicza po TOZ-a za artefakt błysk. -po drodze z Kordonu przez Wysypisko do Worona po patrony za ogony. -Na wszelki wypadek szybki save przed zabraniem wintoreza z plecaka przed Przejściem na Jantar. -po podejściu do Leniucha ten strzela i pajacuje lecz JEST CIĄGLE ZIELONY (Sacharow i Elza w bunkrze też). -daje mi fangę aż dzwoni ,po chwili klęka - pojawia się możliwość rozmowy. -zadanie się zalicza. -kontrolne przejście Jantar- Dzicz, przy próbie powrotu Dzicz -Jantar- wylot do pulpitu. -ponowne załadowanie autosave i wycieczka do bunkra- wszyscy zieloni. Kobal ma zawsze rację... cichy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Cześć. Panowie czy ktoś z Was ma plik na niski przysiad? Kiedyś zrobił go Goodlike, ale przejrzałem wcześniesze posty i nie znalazłem go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Zrób kopię bezpieczeństwa pliku actor.ltx w katalogu gamedata / config / creatures Otwórz plik actor.ltx notatnikiem. Znajdź linijkę ph_box2_size. Są tam podane trzy wartości. Zmniejsz każdą z nich o połowę. Zapisz i sprawdź co z tego wyszło. Jeśli będzie za mało zmniejsz wskazane wartości jeszcze bardziej. Po wszystkim przywróć prawidłowy plik actor.ltx z kopii bezpieczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi