boberm Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 W związku z tym iż ostatnimi czasy byłem - niestety- bardzo ograniczony czasowo -nie miałem możliwości "popukać' sobie w OP2. A jak już czas się znalazł - to mój leciwy komputer odmówił współpracy.Pomogła dopiero reanimacja poprzez wymianę poszczególnych komponentów. Ot - kilka przeszczepów w postaci płyty , procka tudzież RAMu , etc.... Część zapisów poszła ...na wakacje.... i zostałem zmuszony do solidnego cofnięcia się wstecz. Ale ad rem - niewiadomo czemu znagła Adrenalina zrobił się czerwony , i nie chce ze mną gadać. Albo ucieka, albo rozmawia poprzez środki masowej eksterminacji. Próbowałem poszukać odpowiednich wpisów w "game relations "- ale to chyba nie ten plik. Czy jest możliwość naprawy naszych stosunków bez konieczności przeszukiwania wstecznych zapisów ? Odchorowałem to , że musiałem spod Limańska cofnąć się w czasy mrocznego początku - ale zaczynać jeszcze wcześniej? - No kurna , niezbyt mi się widzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Generalnie do zmiany stosunków między frakcjami służy właśnie game_relations. Możliwe, że zmodyfikowałeś złą kolumnę. W tym wypadku można poprawić stosunek gracza do kupca ( skrzyżowanie actor - trader ) i stosunek kupca do gracza ( skrzyżowanie trader - actor ) Nie pamiętam które jest które. Bardzo rzadko z tego korzystałem i wtedy poprawiałem po prostu obydwie wartości. Ale oczywiście jest haczyk. Na zdrowy rozum, w tym wypadku powinieneś mieć wszystkich handlarzy czerwonych. Wtedy poprawiając game_relations zmieniasz nastawienie całej grupy handlarzy do gracza. Jeśli to tylko Adrenalina jest czerwony to może być coś popsutego. Nie wiem co, ale spotkałem się już z takimi przypadkami w soliance. Głównie chodziło zawsze o załogę Wolności na Barierze, która ni z gruszki ni z pietruszki robiła sie wroga i żadne game_relations nie pomagało. Bodajże nawet zapłacenie działki Sidorowiczowi nie pomagało. W takim wypadku tylko cofanie się w sejwach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam Kobalu Musze sie przyznać że .... zacząłem jeszcze raz .Jakoś przeżyłem konieczność ponownego przewleczenia odwłoka przez początki tego Mokrego Snu Exterminatora Mutantów. W kwestii grzebania w plikach "game relations" - pzredstawiam krótki zarys sytuacji - Adrenalina "cxzerwony"- zmiana nastawienia poprzez wiadomy plik - Adrenalina robi sie "zielony" - oddaję Dysk - quest sie rozlicza OK - wychodzę z lokacji i zaraz wracam z powrotem >> Adrenalina znów jest "czerwony ??????? - co ciekawe tylko Adrenalina mnie nie lubi , reszta handlarzy - normalne stosunki ( sprawdzałem z Kulinarem i Woronem.) Nie wnikałem w przyczyny - zacząłem jeszcze "kurna" raz..... Pozdrawiam BTW : mam nieodparte wrażenie że coś się zmieniła w gameplayu - z jednej strony jakby łatwiej poruszać sie po lokacjach - mutanty jakieś takie "spokojniejsze" - przygody w X-16 były bułką z masłem - i nie ta ilość i nie ta agresywność ( wręcz z lekka pustką wiało)-, z drugiej strony zauważyłem trudność w "obsłudze" ichnich wojaków - jacyś tacy Rambo , a i "krokodyle " precyzyjnie sadzą rakietami , a BTR-y to wręcz "snajpierskie dieła"- nawet jak nie widzą to widzą. Ale co mi tam - z uśmiechem na twarzy pokonamy wszelkie trudności Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi