Mnieciu Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 W opcjach tabletu poszukaj czegoś takiego jak tryb debugowania USB. U mnie to odpowiada za widzoczność telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 A mam jeszcze 1 problem. Po zakupie zorientowałem się, że tablet nie ma wtyczki na kartę sim. Tzn nie podłącze netu, bo mam mobilny. I tu pytanie do mądrzejszych jest jakaś przejściówka/dinks urządzenie na podłączenie sim lub microsim najlepiej pod microusb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Będziesz musiał dokupić modem 3G/4G, podłączane albo po kabelku usb, bezprzewodowe bluetooth lub Wi-Fi. Bezprzewodowe są droższe. Tu możesz poczytać na ten tema. http://www.pcworld.pl/news/388060/Modemy.3G.4G.przeglad.najciekawszych.rozwiazan.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Znaczy on się połączy z największą prędkością modem wbudowany ma. Tylko slotu na sim lub microsim nie ma i to chciałbym podłączać, a wolny mam microusb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) Jeżeli to jest ten model Tablet Lenovo A7600-2 10.1" 3G/WiFi Niebieski to powinien mieć gniazdo na kartę sim. Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez mkk7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Ten ale nie ma jak mówiłem on ma wbudowany modem ale wejścia nie ma jest miejsce ale nie ma wtyku. Okazuje się, że ten mój nie ma -2 i chyba dlatego, są jeszcze 2 wersje F i H F bez szybkiego modemy. Mój jest dokładnie Lenovo A7600 H 10.1 i ten ma szybki net ale nie ma wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Pod tą klapką z boku nie ma gniazda na kartę sim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Jest miejsce ale gniazda nie ma tylko na memorycard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 A pisze w specyfikacji czy ma modem 3G? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Modem ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Chyba coś pokręcili w opisie, jak nie ma gniazda na sim to lipa i zostaje tylko dokupienie modemu zewnętrznego. Można by jeszcze sprawę próbować wyjaśnić w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 No właśnie o to mi chodzi, do PC wchodzi przez USB taki jakby Pendrive z netem. I tu pojawia się pytanie czy mogę z tabletem tak zrobić, tylko to urządzenie pod microUSB musiałoby być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Nie musisz pod usb choć możesz, ale modemy bezprzewodowe są wygodniejsze bo nic Ci nie wisi na kabelku. Trzeba tylko sprawdzić czy będą współpracować z tym tabletem. Jeżeli sklep wprowadzą w błąd opisem to czy nie lepiej by było wymienić na taki który ma wejście na kartę sim, odpada sporo kłopotów i dodatkowy wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Ale mi nie jest potrzebny nadajnik ja chcę tylko żeby karta sim lub microsim działała z tabletem. Jest mi potrzebne urządzenie do którego włożę sim i podłącze to do tabletu jak do PC ten pseudo pendrive, najlepiej przez microUSB. Może być to z kablem to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Nie ma takiej możliwości, w tym wypadku potrzebujesz modem który dopiero dostarczy net do tabletu z karty sim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Coś w tym stylu tylko nie z wtyczką USB tylko microUSB. http://allegro.pl/nowy-modem-huawei-k3765-k3765-hv-aero2-polsat-fv23-i5600302999.html#imglayer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 To jest właśnie modem. Tu bezprzewodowy po Wi-Fi. http://allegro.pl/nowy-router-modem-huawei-e5331-aero2-fvat-gw12-m-i6373371051.html Ale czy nie lepiej by było wymienić w sklepie na taki z wejściem na kartę sim? Mniej problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Kiepsko, bo już przykleiłem szkło hartowane kosztujące ponad 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) Na morele.net niestety opis ogólny i zdjęcia dają taki sam do tabletu z modemem i bez i co ciekawsze na obu wersjach jest zdjęcie z klapką tylko pod kartę pamięci. Wynika z tego że przed zakupem trzeba się u nich dobrze dopytać o konkretny model. Ten niby z modemem 3G kosztuje 850zł, a bez 700zł. Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez mkk7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Mój jest ten droższy ale nie full wypas, bo full wypas ma 32 giga pamięci i slot na kartę sim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 @LordDino w tym droższym modelu z 16GB,3G w specyfikacji jest napisane, że posiada slot na kartę micro sd i kartę sim. W niektórych smartfonach jest tak, że jedno gniazdo obsługuje kartę sim lub kartę micro sd wymiennie. Mógłbyś zrobić zdjęcie z bliska tego slotu i wrzucić tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi