Buber Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Można ,można https://www.gamersnexus.net/guides/2519-gtx-1060-sli-benchmark-in-ashes-multi-gpu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Z tłumacza Google : " GTX 1060 nie ma palców SLI i może komunikować się tylko za pośrednictwem magistrali PCIe, bez mostu, tym samym wymagając, aby aplikacje obsługiwały MDA (Multi-Display Adapter) lub LDA Explicit (Linked Display Adapter), aby faktycznie wykorzystać obie karty. NVidia oficjalnie nie obsługuje podwójnych GTX 1060. To było coś, co chcieliśmy zrobić. Nie zalecamy również zakupu dwóch GTX 1060 do użytku w jednym systemie do gier" Z tego, co czytałem na polskich stronach (2016 rok), tylko gra Ashes of the Singularity obsługuje MDA/LDA. Ale moze inne gry tez już to obsługują http://forum.itpc.net.pl/topic/35158-sli-gtx-1060-jak-to-możliwe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Czyli można. Polak potrafi. Się obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Tylko mnie nikt nie daje a niedawno padła mi grafika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Nie, nie można. 1060 nie obsługuje SLI, te karty nie mają nawet takiego złącza. To jest połączenie softwarowe po magistrali PCIe, i tyle. Ale tylko w grach, które to obsługują. Czyli 1 (słownie jedna). No dobra, przez te dwa lata może i wyszła jeszcze jakaś gra, która obsługuje MDA (Multi-Display Adapter) lub LDA Explicit (Linked Display Adapter). Ale wątpię, bo to zupełna egzotyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Uczciwie zapracowałeś na swój stopień @anatol było kiedyś w starym kabarecie " a mnie dają , bo mnie lubią " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Lepiej już zainwestować w 1080. Wychodzi niemalże na jedno, a użerania znacznie mniej. https://www.gamersnexus.net/guides/2519-gtx-1060-sli-benchmark-in-ashes-multi-gpu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 @anatol Ok . Jak pokażesz mi jednego repa+ dla mnie od Twojej szanownej osoby to załatwię Ci 1060 6Gb , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 21 minut temu, apg2312 napisał: Nie, nie można. 1060 nie obsługuje SLI, te karty nie mają nawet takiego złącza. No to nie długo trwała moja radość No nic, trudno. Zaczekam trochę i może trafię jakiegoś używanego GTX 1070 w sensownej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 @smox Poluj na 1080. A wcześniej (lub później, zależy od cen) polecam rozejrzeć się za prockiem półkę wyższym, nie pożałujesz. @anatol Żyję już -dziesiąt lat, a nigdy nic nie dostałem za darmo. Nie ma tragedii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Spoko @smox damy radę i z 1070. Więcej wiary. 2 minuty temu, Sierioża napisał: @smox Poluj na 1080. A wcześniej (lub później, zależy od cen) polecam rozejrzeć się za prockiem półkę wyższym, nie pożałujesz. @anatol Żyję już -dziesiąt lat, a nigdy nic nie dostałem za darmo. Nie ma tragedii Jak się nie ma na 560 to łatwo mówić o polowaniu na 1080. Akurat o dostawaniu za darmo, to nie mam sobie czego zarzucić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 @Buber Jak się nie ma na 560? Znaczy się... nie do końca rozumiem, ale może lepiej nie będę drążył, bo wtrąciłem się w innym celu. Przesiadając się z 1060 chcesz lub potrzebujesz więcej mocy. 1070 to półśrodek. Lepiej już dołożyć, nawet kosztem przeczekania kilku miesięcy i mieć coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Prawdę mówiąc, to nigdy nie spodziewałem się, że będę miał takiego kompa jak mam teraz W nowe gry (oprócz Elexa) nie gram, a do starszych gier GTX 1060 6 GB wystarczy. Może nie na max. ustawieniach, ale daje radę. GTX 1070 byłby dla mnie idealny. GTX 1080 wiązałby się z wymianą procesora i RAMu, a to nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 16 minut temu, Buber napisał: to załatwię Ci 1060 6Gb Co zasadniczo nie jest wbrew pozorom jakimś problemem. Bez większego zachodu można na Allegro trafić w cenie do 600 zł 1060 zarówno 3, jak i 6 GB.. https://allegro.pl/kategoria/podzespoly-komputerowe-karty-graficzne-260019?string=gtx 1060&order=m&bmatch=baseline-n-dict-ele-1-2-1130&stan=używane&price_to=600 Z tym, ze oczywiście są to karty z rozebranych kopalni bitcoinów, co trzeba mieć na uwadze !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 No to czyli sprawa załatwiona, pod koniec lutego @smox dostaje ode mnie 1070, @OldMan 1080 , a @anatol , jak znajdzie rep+ 1060. i resztę opinii że jestem bogatym snobem mam w dupie 3 minuty temu, apg2312 napisał: Co zasadniczo nie jest wbrew pozorom jakimś problemem. Bez większego zachodu można na Allegro trafić w cenie do 600 zł 1060 zarówno 3, jak i 6 GB.. https://allegro.pl/kategoria/podzespoly-komputerowe-karty-graficzne-260019?string=gtx 1060&order=m&bmatch=baseline-n-dict-ele-1-2-1130&stan=używane&price_to=600 Z tym, ze oczywiście są to karty z rozebranych kopalni bitcoinów, co trzeba mieć na uwadze !! Oj marudo, załatwi się z @OldMan Ja tam nic nie kopałem Oczywiście jeżeli te 600 zł to żaden problem to się nie narzucam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 @Buber - to jak już się bawisz w św. Mikołaja, to ja tez poproszę jakąś 1060 Grzeczny w końcu byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 A masz do tego odpowiedni procek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 4 minuty temu, Buber napisał: No to czyli sprawa załatwiona, pod koniec lutego @smox dostaje ode mnie 1070 Z góry bardzo dziękuję w imieniu własnym i mojej córki, która dzięki Tobie dostanie mojego GTX 1060 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 5 minut temu, Buber napisał: A masz do tego odpowiedni procek ? i5 6600K + 16 GB pamięci RAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 @smox z córką mi tu nie wyjeżdząj bo wiesz ze już raz się na mnie zawiodła, ale tym razem się wywiążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Daj spokój @Buber Wszystko jest ok. Mam dwie córki i teraz piszę o tej młodszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Ok, @smox wpadnę na kawę i SERNIK po drodzę do Krakowa to mi wybaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Teraz, Buber napisał: Ok, @smox wpadnę na kawę i SERNIK po drodzę do Krakowa to mi wybaczą Nie ma problemu. Daj znać wcześniej, bym zdążył kupić ten sernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 2 minuty temu, smox napisał: bym zdążył kupić ten sernik Będziesz go chciał truć kupnym ciastem ??????????????????? No już się poświęć, i upiecz domowy sernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 No taki sobie wymarzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi