Jump to content

Niedziałająca recepta - Grzechotka

kmiotu

Recommended Posts

Jak w temacie, za zadanie dostałem od Górnika receptę transmutacji Symbiontu w anomalii Galareta, czego wynikiem ma być absolut Grzechotka. Kiedy podchodzę pod anomalie i włączam art-modyfikator nie widzę recepty, kiedy normalnie wrzucam Symbiont w anomalie też nic się nie dzieje.

Recepta jest w PDA, jednak artmodyfikator jej nie wyświetla. Jeśli wrzucę art ręcznie też nic się nie dzieje. Sprawdzałem w tej zielonej galarecie, w niebieskiej jeszcze zobaczę ale wynik będzie pewnie identyczny. Klikając w symbiont też nic się nie dzieje. Nazwa anomalii jest prawidłowa.

transmutator właściwie wyświetla nazwę anomali i nazwę atrefaktu...

Anomalia mówisz jest, a artefakt widać.?

Jeżeli widać anomalię i artefakt to coś nie zaskoczyło w receptach....mamy dwie opcje:

1...powtórka do Górnika, gdzie daje receptę

2...spawner, lub dopisać grzechotkę handlarzowi..poradnik masz w tutorialach.

• 4 months later...

No i kolejną rzecz wyjaśniłem- Grzechotkę będziemy mogli zrobić, gdy dostaniemy receptę od Górnika oraz przyniesiemy mu szkatułkę z Labiryntu. Sprawdziłem- gdy zobaczymy tekst na screenie- recepta na Grzechotkę zadziała. Image

• Positive 1

A tak się upierałeś że masz receptę... Dam Ci plusa za to że wcześniej doszedłeś. Ja dopiero byłem przy wejściu jaskini :P Doktorze Korn, proszę przyjąć słowa uznania...

Bo miałem , receptę od Górnika dostajemy za jakieś wcześniejsze zadanie i wtedy pojawia się opis w PDA. Ale zrobić Grzechotkę możemy dopiero wtedy, gdy damy Górnikowi szkatułkę z Labiryntu i pojawi się wpis taki jak na screenie.

Sprawdź jak nie wierzysz.

Jestem pewien, recepta na Grzechotkę działa z opóźnieniem , mogę wysłać sejwa później jak nie wierzysz, tylko musiałbym poszukać. Receptę dostajemy od Górnika, wtedy pojawia sie wpis w PDA, ale anomalia nie przyjmuje Symbiontu gdy go wrzucamy do Galarety. Dopiero gdy oddamy mu szkatułkę, pojawia się taki wpis jak na screenie powyżej, i recepta zaczyna działać! Po prostu jest taki niedopracowany skrypt, kmiotu też o tym pisał.

Jesteś pewien że od Górnika..to nie trzyma się kupy..:)

Przecież od dawna wiadomo że Solianka jest tak dopracowanym i logicznym modem, że taki mały błąd to pikuś :D

//malaks

Ciężko tutaj nie przyznać racji ..taki błąd to pikuś..:P

• Positive 1