Patyk Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Mam problem pobrałem patcha degradującego z forum i wyskakuje mi gdy włączam grę żeby włożyć płytę. Co mam zrobić??? Przypominam że grę mam na steamie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Nic prostszego. Odpalasz raz stalkera by zrobiły nam się wszystkie potrzebne wpisy w rejestrze; Wchodzisz w rejestr i szukasz folderu "Gsc Game World" a tam folderu odpowiedzialnego za stalkera; Szukasz wpisu o nazwie "installvers" i w jego wartościach (czy jakoś tak, po prostu w nim) zmieniasz 1.0005 na 1.0004; Teraz pobierasz patcha 1.0004 ( KONIECZNIE US!) i wypakowujesz z instalatora (np. Universal Extractorem); Z folderu stalkera usuwasz pliki Gamedata.dbd i dbb; Kopiujesz wszystko z wypakowanego patcha 1.0004 oprócz folderu bin do folderu stalkera; Jeśli nie zadziała to skopiuj również folder bin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Temat przenoszę, zły dział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Sądzę, że lepiej byłoby zrobić sobie w nowym katalogu poza dyskiem systemowym kopię tej v.1.0005 tam ją zdegradować do v. 1.0004 i po zdegradowaniu podmienić silnik na taki pozwalający grać bez płyty. A dlatego, że są i mody wymagające v.1.0005. A i będzie potrzeba mieć grę w v.1.0006, też możliwą na kopii. @Patyk - tego silnika bez płyty, musisz sam poszukać w internecie. Bo jego wykorzystanie, to już Twoja decyzja. Bo on dodatkowo zmienia wykorzystanie RAM. Jest oczywistym, że przy posiadaniu kopii, trzeba w plikach fsgame.ltx zrobić zmiany na zapis w katalogu danej gry. A to chyba nie jest już problemem. Wystarczy podejrzeć w jakimś modzie, z taką opcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Perun Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) https://mega.nz/#F!M4BmDRCL!vfze70GSJDyv-HzWn7Dwww Tutaj masz downgrade metodą "Kopiuj i wklej", o wiele lepsze od grzebania w rejestrze. Zrób kopię zapasową tego co masz, potem ściągnij paczkę dla 1.0004, wypakuj i przenieś do folderu z grą. Działa, sam robiłem i sprawdzałem. Edytowane 26 Maja 2017 przez Koma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patyk Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Dziękuję wszystkim serdecznie! Dobrej Wam Zony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi