Junx Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Albo arty albo jakaś wada monitora. Czy możesz sprawdzić kartę graficzną na innym komputerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 @Anton Gorodecki na razie nie, później będę karty przekładać a monitor jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth ReX Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Czy przy odpaleniu komputera obraz jest na jakimkolwiek etapie pokazywany poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 @Darth ReX tak, działa normalnie, dopiero pod obciążeniem sypie się. Wczoraj film oglądałem ponad 2 godziny i było w porządku, po włączeniu Escape from tarkov miałem powyższy obrazek. Miałem tak dwa razy i dałem sobie spokój, dziś przełoże gtx'a 560 ti i odpale furmarka dla pewności bo 660 nie wytrzymał 10 minut nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth ReX Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 No to wygląda na posypaną kartę graficzną. Artefakty sypią się pod obciążeniem. Karta do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 @Darth ReX też tak myślę, ale muszę zamienić i mieć pewność, że to karta graficzna bo Ram też muszę sprawdzić bo w czasie memtesta miałem takie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Miałem to samo 2 razy restart kompa pomagał ale teraz jak na razie.spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 @Junx akurat ten "błąd" nie powinien być problemem. Jeżeli po 2-3 passach MemTestu nie będzie błędów to nie wnikaj. Jak kondycja zasilacza? @Junx jak masz czas to ts/telefon i pokminimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 I warto sprawdzić czy karta się nie przegrzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Aktualizowałeś jakieś sterowniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 @Mnieciu w robocie jestem najwyżej później zadzwonię. A stery, ostatnio to tylko Windows i stery od grafy i tyle. A Zasiłka to Termaltake 500w. @kazik okolice 70 stopni, sprawdzane za pomocą msi afterburner'a oraz speedfan'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth ReX Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Możesz spróbować wgrać jakieś wcześniejsze sterowniki by zobaczyć, czy zadziała, ale jakoś nie wróżę sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 @Darth ReX też o tym pomyślałem, było to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 @Junx masz multimetr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 @Mnieciu mam, ale szkoda zachodu. Karta ma swoje lata i po prostu ze starości pada. Na razie przeprosze się z gtx'em 560 ti od Zotac'a a może niedługo kupie gtx'a 970. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Tak mnie na śmieszki naszło: @Junx to prawdziwy stalker . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Panowie @kazik, @Mnieciu oraz @Darth ReX jestem po testach. Zmieniłem 660 na 560 ti, po użytkowaniu około 10 godzin w różnych "środowiskach" komp się nie resetował. Przy graniu w Csgo jak i przy oglądaniu filmów oraz przeglądaniu internetu. Próbowałem nawet odpalić Escape from tarkov, ale nie dało się, miałem ekran powitalny i tyle, do menu głównego nie wszedłem. Karta pracowała w okolicach 70 stopni i zero problemów, dziś może wypróbuję jakiś benchmark'a dla pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ostatnio Windows zrobił mi "cichą" aktualizację i zaczęły się problemy z Exploratorem Win. Po kolejnym cichaczu ( mam ustawienia aby pytał ) te problemy ustały. Może i u Ciebie te aktualizacje coś namieszały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Właśnie mi też jakoś dziwnie wygląda ten problem. @Junx może postaw system od nowa i sprawdź. Odświeżania Windowsa nigdy dosyć Edytowane 21 Stycznia 2018 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 @kazik system nie ma nawet pół roku, nie chce mi się od nowa wszystkiego ustawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth ReX Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Jeśli nie pomaga przeinstalowanie sterownika, to na pewno karta jest fizycznie uwalona, zwłaszcza, jeśli druga działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 @Darth ReX niestety, pewno Ram poszedł, po zmianie karty błąd dalej występuje ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth ReX Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Masz więcej niż 1 kość? Wkładaj pojedynczo i rób na nich testy. W sumie lepiej kość RAM, niż karta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 @Darth ReX tak, 2x8 dziś mi nie wyjdzie już, ale wiem jak sprawdzić. Dziś próbowałem odpalić Tarkov'a i o dziwo się udało. Po chwili karta 560 ti) się trochę "rozkręciła" i miałem to samo co wyżej, jutro po robocie sprawdzę czy da się ponownie wykonać ten "test", w przyszłości wymienię na jedną kość 16GB. Dodane: Przed chwilą miałem to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi