Skocz do zawartości

[CoC] Weapon Goulash v.1.2

Anton Gorodecki

Rekomendowane odpowiedzi

Platforma: Call of Chernobyl 1.5 R6 (repack - wersja samodzielna)
Data premiery: 2018 r.
Autor: ?
Autor spolszczenia: @Anton Gorodecki

Dodatek implementujący nowe bronie, amunicję oraz dodatki do niej. Jest to największa tego typu paczka przeznaczona dla modyfikacji Call of Chernobyl.

Dostępne rodzaje broni:

Pokaż ukrytą zawartość

GALERIA:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINKI DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

Źródło: ejFj9IA.jpg

• Super 1
  • Dodatnia 9

Witam, jestem fanem tej gry od 3-4 lat, jestem dumny ze ktoś postanowił zrobić takiego MODA.
Mam pytanie jak dokładnie wgrać te pliki?
Mam 46 lat i nie bardzo kumam o co z tym chodzi, kupowałem płyty instalowałem i było a tutaj muszę coś wgrywać.
Jak już pomożecie mi wgrać to będzie jakaś lokalizacja gdzie mogę kupić jedną z tych broni?

Edytowane przez Ranger801

@Pobi Instalujesz podstawkę Zewu, potem coca w wersji 1.5b R6 (jest na forum co nie @Anton Gorodecki ?), potem pobierasz w/w moda, wypakowujemy i powstały folder o nazwie gamedata wklejamy tam gdzie zainstalowany jest CoC (w wersji 1.5b R6 oczywiście) :)

Tylko Coca nie instalujemy na Zew tylko osobno. A bronie pewnie są u każdego handlarza, można je także znalezc u npc.

@Pobi - Jakie części składowe musisz pobrać z neta, masz w #1 spoiler LINKI DO POBRANIA, a jak to poskładać do kupy w spojlerze INSTALACJA.  

A następnie po kolei jak tam jest napisane "montujesz" na swoim komputerze.

Najpierw instalujesz tego C0C 1.5b R6 PL . Następnie 7zip, czy rar, ale koniecznie tym czym są spakowane wypakowujesz gdzieś na boku Weapon Goulash 022 . Dostaniesz katalog gamedata z zawartością. Metodą kopiuj wklej, tę gamedatę wklejasz do katalogu głównego CoC, ze zgodą na zamianę. Następnie to samo ze spolszczeniem Weapon Goulash 022 .

Dobrze jest zrobić restart komputera ( choć niekoniecznie ) i grasz.

Słuszna uwaga @Mnieciu, aby nie stawiać przypadkiem na podstawkę. Tyle tylko, że CoC powinien być na innej partycji lub dysku, niż jest podstawka.

W dniu 28.02.2018 o 16:54, Pobi napisał(a):

wszystko działa dobrze, poza spolszczeniem

Rozwiń  

Polonizacja również działa dobrze. Proszę jeszcze raz prześledzić kolejność instalacji. Uruchom najpierw czystego CoCa z polonizacją a następnie na niego nałóż Weapon Gulash i jego polonizację. 

• Dodatnia 2

W dniu 28.02.2018 o 22:32, Anton Gorodecki napisał(a):

Polonizacja również działa dobrze. Proszę jeszcze raz prześledzić kolejność instalacji. Uruchom najpierw czystego CoCa z polonizacją a następnie na niego nałóż Weapon Gulash i jego polonizację. 

Rozwiń  

Zgadza się działa w 100%.Pomiń gamedata z katalogu ITEMSOUP.

Edytowane przez KaDarek
  • Dodatnia 1

• 3 tygodnie później...

Podczas "zakładania" celownika dla X broni jest taki błąd.

FATAL ERROR

[error]Expression    : <no expression>
[error]Function      : CScriptEngine::lua_pcall_failed
[error]File          : ..\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 204
[error]Description   : fatal error
[error]Arguments     : LUA error: d:\call of chernobyl\gamedata\scripts\dxr_scopes.script:131: attempt to index local 'old_weapon' (a nil value)

stack trace:

Fix dla w/w błędu - dxr_scopes.script

• Dodatnia 1

Dzięki @Junx - dodam tego fiksa do pierwszego postu. 

Możesz mi tylko napisać przy której dokładnie broni wywala ten błąd? Ponieważ zakładałem różne celowniki na różne bronie i nie spotkałem się z tym błędem (mogłem oczywiście jakąś/jakieś pominąć).

• Agrael zmienił(a) tytuł na [CoC] Weapon Goulash v.1.2
  • Agrael przypiął/ęła ten temat