Anton Gorodecki Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Platforma: Call of Chernobyl 1.5 R6 (repack - wersja samodzielna) Data premiery: 2018 r. Autor: ? Autor spolszczenia: @Anton Gorodecki Dodatek implementujący nowe bronie, amunicję oraz dodatki do niej. Jest to największa tego typu paczka przeznaczona dla modyfikacji Call of Chernobyl. Dostępne rodzaje broni: Spoiler Pistolety i rewolwery: Kimber Desert Warrior, MP-412 REX, Cz.52, APS, CZ 75, FN Five-seveN, FN FNP-45, FN FNX-45, MP-443 «Gawron», TT-33, GSZ-18, Glock 17, Glock 19, Beretta 92, Colt M1911A1, Kimber Desert Warrior, Desert Eagle, Fort-12, Fort-17, Browning HP-SA, PB, PM, PMm, SIG-Sauer P220, USP Compact, USP Match, Walther P99. Pistolety maszynowe: PPSz-41, HK MP7, OC-33 Piernacz, PP-19 Bizon-2, FN P90, MP5, HK UMP-45, HK MP5SD, PP-2000, Skorpion vz.65. Karabiny szturmowe i powtarzalne: HK417, HK416, StG.44, M14 EBR, StG 58, Karabiner 98K, 9A-91, AN-94 Abakan, AEK-971, AK-47, AKS-47, AK-74, AK-74M, AK-101, AK-102, AK-103, AK-104, AK-105, AKM, AKMS, AKS-74, AKS-74U, AKS-74UB, SKS, Mosin wz. 1891/30, Steyr AUG A1, IMI Galil, HK G3, HK G3SG/1, FAMAS F1, FN F2000, HK G36, HK G36C, HK G36K, karabin Gaussa, OC-14 Groza, Karabiner 43, L85A2, Z-M LR300, M4, Colt M4A1, M16, M16A1, M16A2, M16A3, M16A4, SIG SG 550, SIG SG-551 LB, SIG SG-552, FN SCAR-H, SWT-40, AS «Wał», SR-3M «Wicher». Karabiny wyborowe: Sako TRG-42, Sako TRG-22, AI L115A3, L96A1, Barrett M98B, Barrett M95, SR-25, SW-98, SWD, SWU, WSSK «Wychłop», WSK-94, WSS «Wintorez», Walther WA 2000. Strzelby: Sajga 12K, obrzyn TOZ-66, Mossberg M590A1, MP-133 Bajkał, MP-153, Protecta, Remington 870, SPAS-12, TOZ-194, TOZ-34, obrzyn TOZ-34, TOZ-66, Wiepr-12, USAS-12, Winchester 1300. Karabiny maszynowe: M60, RPK, RPK-74, PKM, PKP Pieczenieg, M249, RPD. Granatniki (za wyjątkiem podwieszanych): RG6/6P30 «Bulldog», RPG-7W, M79. Dodatkowo prawie każda z wyżej wymienionych broni posiada różne wersje (wersję) modyfikujące ich kamuflaż, używaną amunicję i dodatki. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Call of Chernobyl 1.5 R6. 2. Pobieramy, rozpakowujemy i kopiujemy ze zgodą na nadpisanie plików "gamedatę" Weapon Goulash 022 do folderu z CoC 1.5b R6 PL 3. Pobieramy, rozpakowujemy i kopiujemy ze zgodą na nadpisanie plików polonizację Weapon Goulash 022 do folderu z CoC 1.5b R6. 4. obieramy, rozpakowujemy i kopiujemy fix od @Junx: gamedata.7zna wylot przy zakładaniu celowników. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: MEGA - [KLIK] Spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] Błędy zgłaszamy w tym temacie - KLIK. Źródło: 1 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pobi Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 (edytowane) Witam, jestem fanem tej gry od 3-4 lat, jestem dumny ze ktoś postanowił zrobić takiego MODA. Mam pytanie jak dokładnie wgrać te pliki? Mam 46 lat i nie bardzo kumam o co z tym chodzi, kupowałem płyty instalowałem i było a tutaj muszę coś wgrywać. Jak już pomożecie mi wgrać to będzie jakaś lokalizacja gdzie mogę kupić jedną z tych broni? Edytowane 28 Lutego 2018 przez Ranger801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 @Pobi Instalujesz podstawkę Zewu, potem coca w wersji 1.5b R6 (jest na forum co nie @Anton Gorodecki ?), potem pobierasz w/w moda, wypakowujemy i powstały folder o nazwie gamedata wklejamy tam gdzie zainstalowany jest CoC (w wersji 1.5b R6 oczywiście) Tylko Coca nie instalujemy na Zew tylko osobno. A bronie pewnie są u każdego handlarza, można je także znalezc u npc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 @Pobi - Jakie części składowe musisz pobrać z neta, masz w #1 spoiler LINKI DO POBRANIA, a jak to poskładać do kupy w spojlerze INSTALACJA. A następnie po kolei jak tam jest napisane "montujesz" na swoim komputerze. Najpierw instalujesz tego C0C 1.5b R6 PL . Następnie 7zip, czy rar, ale koniecznie tym czym są spakowane wypakowujesz gdzieś na boku Weapon Goulash 022 . Dostaniesz katalog gamedata z zawartością. Metodą kopiuj wklej, tę gamedatę wklejasz do katalogu głównego CoC, ze zgodą na zamianę. Następnie to samo ze spolszczeniem Weapon Goulash 022 . Dobrze jest zrobić restart komputera ( choć niekoniecznie ) i grasz. Słuszna uwaga @Mnieciu, aby nie stawiać przypadkiem na podstawkę. Tyle tylko, że CoC powinien być na innej partycji lub dysku, niż jest podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pobi Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pobi Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 (edytowane) Witam ponownie, wszystko działa dobrze, poza spolszczeniem, gdy wybieram w opcjach język pol to mam np coś takiego nm_new_game jak to naprawić? Poza tym bronie świetne. Edytowane 28 Lutego 2018 przez Ranger801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 5 godzin temu, Pobi napisał: wszystko działa dobrze, poza spolszczeniem Polonizacja również działa dobrze. Proszę jeszcze raz prześledzić kolejność instalacji. Uruchom najpierw czystego CoCa z polonizacją a następnie na niego nałóż Weapon Gulash i jego polonizację. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaDarek Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 (edytowane) W dniu 28.02.2018 o 23:32, Anton Gorodecki napisał: Polonizacja również działa dobrze. Proszę jeszcze raz prześledzić kolejność instalacji. Uruchom najpierw czystego CoCa z polonizacją a następnie na niego nałóż Weapon Gulash i jego polonizację. Zgadza się działa w 100%.Pomiń gamedata z katalogu ITEMSOUP. Edytowane 10 Marca 2018 przez KaDarek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Podczas "zakładania" celownika dla X broni jest taki błąd. FATAL ERROR [error]Expression : <no expression> [error]Function : CScriptEngine::lua_pcall_failed [error]File : ..\xrServerEntities\script_engine.cpp [error]Line : 204 [error]Description : fatal error [error]Arguments : LUA error: d:\call of chernobyl\gamedata\scripts\dxr_scopes.script:131: attempt to index local 'old_weapon' (a nil value) stack trace: Fix dla w/w błędu - dxr_scopes.script 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Dzięki @Junx - dodam tego fiksa do pierwszego postu. Możesz mi tylko napisać przy której dokładnie broni wywala ten błąd? Ponieważ zakładałem różne celowniki na różne bronie i nie spotkałem się z tym błędem (mogłem oczywiście jakąś/jakieś pominąć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 5 minut temu, Anton Gorodecki napisał: przy której dokładnie broni wywala ten błąd? U mnie wywaliło przy MP7 i chyba UMP45, ale przy tej drugiej głowy nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Sprawdziłem obie ze wszystkimi dostępnymi celownikami i nie miałem wylotu. Jedyne co zauważyłem - przy zdejmowaniu\zakładaniu celownika na MP7 przenosi broń z powrotem do ekwipunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 38 minut temu, Anton Gorodecki napisał: Sprawdziłem obie ze wszystkimi dostępnymi celownikami U mnie przy Eotech wywaliło, żeby raz a to dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi